Čaute lidi, přišla jsem si postěžovat… že na Woltu jsou běžně AI fotky jídla, jsem si už dávno zvykla. Když přijdede do restaurace, i tam to jídlo vypadá jinak, než na fotkách…

Kde mi to už trochu vadí jsou například sreality, jasně, 3D modelace mi taky nevadily, ale přidat si celou vlastní zahradu s tobogánem a pomalu delfínama už mi přijde trochu moc, zvlášť, když úprava interiéru pak není specifikována v popisku. Mně osobně to přijde extrémně neprofesionální a přemýšlela bych, o čem mi bude ještě makléř lhát…

Každopádně, co mi přišlo jako bizár a proč tenhle příspěvek píšu, je nabídka zájezdu na Zanzibar od Blue-Style… Jedná se o "prémiový hotel" a není zde JEDINÁ BOŽÍ OPRAVDOVÁ FOTKA. Všechno je vygenerované a já se ptám, jak jako tohle může někdo prodávat, nedej bože koupit. + 35 recenzí na tripadvisoru, co se asi skládá ze všech investorů hotelu. Kontrolovala jsem si i stránky hotelu, tam jsou aspoň 3D modely, nikoli AI, ale stejně. Vy jedete někam, kam nemáte nejmenší ponětí, jak to tam bude vypadat. Jak je toto proboha možný?

https://www.blue-style.cz/zanzibar/zanzibar/hotel-jaz-elite-aurora/?airline=NEOS+AIR&arrCity=1199&date=2026-03-14&depCity=2&duration=8&room1=2%7CSUPRGV%7CAI

Desperate-Chemist-26

11 comments
  1. Je legislativa proti klamavé reklamě. Ale vzhledem k tomu že tam máš pod každou fotkou napsáno “vizualizace”, tak je na to ten zákon krátký.

2. Tak rika se tomu klamava reklama. Bohuzel, evidentne kazde zbozi ma sveho kupce… :/

3. Hotel ještě nepostavili a už prodávaj lístky 😀 Jinak imho spoléhaj na to, že dnešní lidi brouzdají internet na mobilu – na malém displeji na některých tech fotkách není tak lehké poznat, že je to AI tak jako na PC. Je to zmrdství.

4. Existuje nejlepsi legislativa – tvoje penezenka. Nikdo ti zbran u hlavy nedrzi aby si koupil

5. Stejně jako není legislativa zakazující Photoshop v inzerátech, nebo fotky z fotobanky v inzerátech.

6. 10 let zpátky žádný AI nebylo a taky tam byly všude fake fotky….

7. V tomhle konkrétně jsou většinou zapojeny rovnou dvě zmrdí entity. Hotel, co už prodává svou kapacitu, aniž by měl ještě dostavěno a otevřeno a prezentuje se fake fotkama, a cestovky, které tohle nabízí. Většinou to dopadne tak, že termín otevření se několikrát posune, a CK začne nabízet alternativy, a nebo pokud jsou ultrazmrdi, což například Bluestyle nepochybně jsou, nechají lidi do destinace klidně odletět, a až na místě jim sdělí, že bohužel budou ubytování v jiném hotelu. Hotel pak často ještě po otevření jede aspoň rok v tzv softopeningu, kdy půlka hotelu se ještě dodělává za pochodu, ale cestovky to zvesela prodávají jako plně funkční hotel.
    Takže zrovna ty AI fotky jsou tady součást mnohem většího problému.

8. AI ne-AI, tyhle nabídky cestovek jsou nahovno a klamavé i když používají reálné fotky. Ty fotky totiž vznikly, když byl hotel nový nebo rekonstruovaný, ale od toho už mnoho let většinou uplynulo. Nejrozumnější je tedy hledat recenze i na GMaps, Bookingu a kdekoliv jinde, kde najdeš fotky od návštěvníků.

Recenze stylu, jaké jsi našl/a jsou red flag jako prase a nikdo rozumný by to neměl kupovat.

Leave a Reply