Legislația privind pregătirea populației pentru apărare a fost recent modificată prin Legea 5/2026, aducând schimbări importante pentru cetățenii încorporabili și rezerviști, inclusiv pentru cei plecați temporar în străinătate, scrie Avocatnet.ro.
—
Consistent-Low-0
14 comments
totuși, nu pot să nu remarc ce importantă e o virgulă „Românii plecați în diaspora sunt obligați să se prezinte la centrele militare în caz de mobilizare” parcă ar avea alt sens decât „Românii plecați în diaspora sunt obligați să se prezinte la centrele militare, în caz de mobilizare”
Care romanasi?
Aia care primesc ajutoare sociale si urla pe social media cu mUE , Bruxelles e de vina , francezii au furat apa de la baraj , etc. Pe aia se te bazezi sa le dai arme, sa te impuste in spate?
am notat. o sa pun o copie a articolului langa banii de spaga pentru vama.
Și cine o să îi oblige în diaspora?
Întrebarea cine ii mobilizează tara gazda sau România?
Nu aș omori nici o muscă dacă în asta ar depinde viața la toată clasa politică din România.
Diaspora romaneasca ii dusmanul poporului roman asa cum ii.
“”Legislația privind pregătirea populației pentru apărare a fost recent modificată prin Legea 5/2026, aducând schimbări importante pentru cetățenii încorporabili și rezerviști, inclusiv pentru cei **plecați temporar în străinătate**, scrie Avocatnet.ro”
Efectiv pieredere de timp pentru ca nu ai cum sa ii mobilizezi. Tarile gazda sunt obligate sa ii tina ca refugiati de razboi.
Nu au trimis ei Ucrainieni inapoi la lupta, clar ca nici romania nu ar fi acest caz.
Si oricum noi nu avem zelensky sau o farama de policieni cat de cat intregi la cap, astia fug toti, ar fi free for all. Asta daca nu cumva ar ceda din tara , cum a facut cu Basarabia.
Sa lupt pentru niste muisti ai caror copii vor fi scosi din tara cu prima ocazie in caz de razboi? No thanks
Mai are rost sa spun de faptul ca au fost promotori ai coruptiei si ca au luptat impotriva cetatenilor care au nadajduit in ei? Hell nah
Anul 2026 și specia asta lombroziană încă face războaie. Tristă planetă! Triști zei ne-au creat!
Sunt rezident permanent în UK de 19 ani și cu toate că am servit patria timp de 7 ani în marina militară, nu m-aș întoarce nici dacă m-ar amenința cu cutea marțială. În schimb, dacă patria de adopție m-ar chema, n-aș ezita să mă înrolez în Royal Navy pe postul de luptă unde am fost instruit. Am văzut cu ochii mei ce diferență este între o armată profesionistă și armata română.
*sancțiunea este de aproape 4.000 de lei.*
Hmm grea decizie daca sa iau 4mii amenda sau sa ma duc pe front pentru Simion
pai sa ma cheme, ca vin eu!😂