Kuigi vahendid ajateenijate toetuse suurendamiseks on kaitse-eelarves planeeritud, viibib reaalse raha jõudmine sõduriteni juriidiliste protseduuride tõttu.
Palutakse kannatust.
—
Ashamed-Horror-4512

Kuigi vahendid ajateenijate toetuse suurendamiseks on kaitse-eelarves planeeritud, viibib reaalse raha jõudmine sõduriteni juriidiliste protseduuride tõttu.
Palutakse kannatust.
—
Ashamed-Horror-4512
6 comments
Uudisest ei lugenud välja, palju siis juurde lubatakse yldse?
Ülimega sinisilmne minust. Aga kui riik maksaks nt miinimum palka( või kui oled juba tööl käiv inimene, siis keskmist palka) siis tõenäoliselt enam nii suurt teenistusest välja nihverdamist poleks. Naised saavad emapalka, mehed võik ajateenistuse eest saada… võrdõiguslikkus.
See võiks vastupidi ka töötada, et kui õppusele tulla ei saa, ütled et varuge kannatust, tekkis väike viga.
Kui pm iga NV lastakse nüüd ära kui suur kulu see reaalselt oleks et ajateenijad nt tasuta sõita saaks ühistranspordiga. Ma arvan et see oleks mõjusam kui mingi lisaeurod.
-> võtad noore inimese pmst orjandusse tasuta
-> pärisorjus pmst arvasin, et keelati 1816, aga vabaks tegelt ei saanud keegi meist.
Riigi jaoks on need 100-200€ kuus mitte midagi. Samas aga tekitad inimesele vastumeelsust.
Usa sõjavägi maksab vähemalt sulle meditsiini ja hariduse kinni, lisaks õpid midagi ja seal on actually rolle mis su erialaga kokku lähevad.
Eesti ajateenistus on hunnik sitta.
Kui palk oleks normaalnse siis ma isegi vabatahtlikult läheksin. Aga praeguses seisus, ausalt ei viitsi kulutada aaega sellisele pasale.
Aga ma ei usu et mind üldse võetakse isegi kui tahan minna.