Mlada maca, stara možda 8 mjeseci? Našli smo je u jarku, vjerojatno staru tjedan dana, nije bila veća od jajeta. Izrasla je u sretnu i razigranu mačku, sve do ovoga. Snimka počinje 20-ak sekundi nakon početka napadaja. Spavala je. Izgleda kao da se guši. Stanje postaje sve gore i učestalije. Ovi užasni napadaji događaju joj se nekoliko puta dnevno i danju i noću. Inače je pokušavam držati u ručniku kako se ne bi ozlijedila, ali jednom kad počne trčati, ima ogromnu snagu i jedva je mogu zadržati. Nakon napadaja djeluje slabo i želi ostati blizu, ja je samo uzmem i mazim, čak i tada počne mahati stražnjom nogom nekontrolirano. Kad leži na podu, nikada se ne može opustiti, svakih nekoliko sekundi ima trzajeve mišića. Kad hoda, ne može kontrolirati kretanje, stalno se kliže. Nakon jednog "polu-napada" nije se mogla pridići. Odveli smo je lokalnom veterinaru, ali bezuspješno. Sutra zovem u Zagreb za magnetsku rezonancu (MR) i kod bolje opremljenog veterinara. Molim vas javite ako ste vidjeli nešto slično. Pomozite mi spasiti moju mačku 🙁

Vlaho_Mozara_JOT

3 comments
  1. Izgledaju kao epi napadaji, odi veterinaru dobit će lijekove. Dobro da idete na MR da se isključi tumor kao mogući uzrok. Držim palce da bude dobro završilo 🤞🏻

2. A nešto neurološki je. Kada je moja pekinezerica imala epi napadaje obavezno se upiškila, pa mi ovo ipak izgleda kao nešto drugo jer vaša mačka ne gubi kontrolu mišića. Kako god bilo, svu sreću vam želim! Znam koliko je teško nemoćan gledati ljubimca kako se pati.

3. Nadam se nešto što će lijekovi riješiti 🙁 javi za koji dan kako je prošlo, želim ti sreću.

Leave a Reply