Odlukom Crkvenog suda Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke iz crkvene zajednice SPC isključeni su trajno Pantelić i Milićević. Ova presuda znači da, na primer, kada preminu, nihova porodica neće moći da ga sahrani po pravoslavnim običajima.

„Veoma sam počastvovan visokim priznanjem koje mi je svojom odlukom učinio Crkveni sud Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i njegov predsednik, patrijarh srpski gospodin Porfirije“, kaže Milićević za „Vreme“.

„Obećavam da ću se i ubuduće truditi da opravdam poverenje koje su mi ovom svojom odlukom ukazali i da ću i dalje, gde god i kada god mi se za to ukaže prilika, izobličavati i ukazivati na licemerje aktuelnog vrha SPC, njihove jeresi i sramotne postupke kojima su naneli i nanose neizmernu štetu crkvi koju su, u saradnji sa mafijaškim režimom, u potpunosti uzurpirali i potčinili je da služi njegovim zločinačkim i ratnohuškačkim ciljevima.“

ExplicitGG

6 comments
  1. Ne biti deo ove Crkve je samo potvrda nečije vrednosti.

2. Kako moze neko da te izopsti iz crkve, da ne mozes da se sahranis po verskim obicajima kojoj pripadas, jel su ovi normalni. Sta je ovo srednjovekovna inkvizicija?! 🤬🤬🤬

Leave a Reply