Znam da mozda nije najbolji trenutak za ovo, ali moram da obavestim i upozorim buduce studente.

Pozdrav svima, studiram na Metropolitanu i u poslednje vreme je stanje na fakultetu sramotno i zeleo sam ovo da podelim sa vama. Ko god je zeleo da upise ovaj fakultet, topla preporuka da ga ne upisete jer prodaju pricu kako su ,,moderni", student u centru paznje, odlicni uslovi za rad, a sve je to laz. Trenutno bojkotujemo google recenzijama, ali su nam izbrisani negativni komentari, Tokom noci je obrisano 30-40 komenatra. U cemu je stvar? Nismo imali grejanje na fakultetu jako dugo, dosta mojih kolega i koleginica je bilo bolesno zbog ovoga. Sad su ugradili klime. Imamo rupe u zidovima kroz koje nas duva hladan vetar. Ucionice su budjave i nefukncionalne. Ako se provede vise od 15min u prostoriji, krecu glavobolje, znaci prostor nije zdrav za boravak, sta vise, opasno je provoditi vreme tamo. Kolege i koleginice sa umetnickog su mi rekli da nisu imali foto studio ceo semestar koji im je neophodan za izradu predispitnih obaveza iz fotografije i da fotoaparati ne smeju da se pozajmljuju jer ih marketing metropolitana koristi u svoje svrhe. Koleginice s modnog dizajna nisu mogle da polazu ispite jer atelje nije radio, a tamo su im masine za sivenje. Pored toga, kompjuteri ne rade, kad tek upisete fakultet imate sva predavanja u ucioniici kojoj kompjuteri rade RU1, a posle vas prebacuju u druge u kojima pola kopjutera ne radi, a druga polovina ne podrazava programe u kojima radite. Naravno, svi programi su piratovani, a i dosta tih programa ne radi.

Pored svega toga, sta se trenutno desava. Uprava fakulteta nas pritiska da platimo vise nego sto bi trebalo, u kom smislu? Juce je skinut veliki broj ljudi sa sitema jer ,,nisu platili dug na vreme". Koliko sam shvatio, dosta nas je uklonjeno jer smo prijavili ispite 30. i 31, a uprava zahteva da se sve plati do 1. i uvek nas pritiskaju negativnim i nepristojnim mejlovima. Ako se zakasni i dan-dva, skidaju studente sada sa sistema, a da bi vas vratili na sistem mora da se plati 5000din. Da ne spominjem cinjenicu da jedan ispit moramo platiti 1500din. Znaci, veliki broj studenata je skinut sa sistema samo dva dana pred rok gde oni sada nemaju prIstup lekcijama (kako uopste da spremamo ispite?). Sutra je prvi ispit i za ceo ispitni rok u prvom delu januara smo apsolutno osteceni nedostatkom materijala za ucenje, a i novcano. Takodje, receno nam je da ispiti koje budemo pali u roku janur A, necemo moci da polazemo januru B.

Jos jedan problem je nedostatak rokova ove godine i njihov odnos prema studentima koji se konstantno zale i mole da se stvari promene, ali se nista ne desava po tom pitanju, vec samo gledaju kako da nam uzmu novac. Parlament nista ne radi, cak je predsednica parlamenta, Dina Jovic (da svi znaju) usko vezana za upravom. Receno mi je da sve ide preko nje i da ostali clanovi parlamenta ni nemaju mnogo mogucnosti da poboljsaju stanje. Verovatno ce se reformirati.

Naravno, ono sta nam preostaje je da se zalimo preko drustvenih mreza i da obavestimo mlade koji nisu jos upisali fakultet da to ne urade jer ovom fakultetu zaista ne bi trebalo dati ni dinar, a da ne komentarisem tek koliko sam dao novca i koliko placam godinu. Svi mi.

Ovo su fotografije sa fakulteta, a nije ni pola materijala koji sam skupio.

Broad_Researcher1502

9 comments
  1. Treba pisati recenzije na google. I prijaviti inspekciji.

2. Podseti me, za sta je to ono bese fakultet i koliko je godina

3. Na drugoj fotografiji izgleda kao nesto sto bih ocekivao od napustene prostorije

4. Svakako si došao tamo da kupiš diplomu

/S (šala naravno, privatni fakultet je, što bi rekli glasajte svojim novcem)

5. Jebote…..svako ko ima para moze da otvori privatni faks gde zeli i uzima pare. Ne postoje standardi ni inspekcija da kaznjava

Leave a Reply