
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, úprava regiony.sk

Namiesto vlastného profilu sa dostali do účtov cudzích ľudí. Používatelia známej aplikácie BlaBlaCar hlásia vážny technický problém. Po prihlásení do aplikácie sa im sprístupnili osobné údaje aj história jázd iných osôb.
Na problém upozornil portál Živé.sk čitateľ, rovnaké skúsenosti opisujú aj ďalší používatelia na sociálnej sieti. Tvrdia, že aj po opakovanom prihlásení sa dostali do konta inej osoby.
„Čo to prosím vás znamená, keď som sa prihlásila do profilu cez svoj mail a prihlásilo ma za nejakú Lauru? A nie len mňa, ale aj priateľa, jeho kamoša aj moju kamarátku,“ napísala jedna z používateliek. Podobné prípady hlásili aj ďalší ľudia.
Mohlo by vás zaujímať:
Reklama
div {
text-align: left;
font-size: 12px;
color: #6f6f6f;
}
#onnetwork-banner > div:first-child {
text-align: left;
font-weight: 700;
padding-bottom: 5px;
font-size: 14px;
color: #000000;
}
]]>
Aplikácia sprístupnila cudzie osobné údaje
Chyba predstavuje vážny bezpečnostný problém. Používatelia sa totiž dostanú k osobným údajom cudzích ľudí vrátane mena, priezviska, dátumu narodenia, e-mailovej adresy, telefónneho čísla či histórie absolvovaných jázd.
Prečítajte si tiež
Poplach na Slovensku: Pozor na surové mlieko! Prijímajú opatrenia, potvrdili nebezpečný vírus
BlaBlaCar prepája vodičov s voľnými miestami v aute a cestujúcich, ktorí hľadajú spolujazdu na rovnakej trase. Platforma uvádza, že kontroluje profily, recenzie aj doklady totožnosti, aby používatelia vedeli, s kým cestujú. Na Slovensku a v Česku služba funguje od 13. januára 2016.
Komentáre k článku
Momentálne nie je pridaný žiadny komentár
