Tidligere toppolitiker [Henrik Sass Larsen] støtter op om Mike Fonseca: Folketinget må ændre loven, hvis hans kærlighed er forkert



Tidligere toppolitiker [Henrik Sass Larsen] støtter op om Mike Fonseca: Folketinget må ændre loven, hvis hans kærlighed er forkert

by kawaiifie

22 comments
  1. Enig i at man burde lovgive på det her punkt, hvis man har et problem med det.

    Og det er vidst også det som Henrik siger. Det er da mærkeligt at have et eller andet moralkodeks der ligger udover det lovlige, når det nu er noget som der tilsyneladende er så stor enighed omkring.

  2. Bol i bare 15 årige. Men at blive forarget over man bagefter bliver udstillet som gamle grise. Seriøst 🥲

  3. >Man har en lovgivning som siger, hvad borgerne skal rette sig efter. Men så siger man: “nej, der findes rent faktisk noget moral udover, som man skal forholde sig til”, siger Henrik Sass Larsen.

    Vores retssystem får travlt, hvis alle samfundets uformelle normer skal være lov…

  4. >- Det irriterer mig ad helvede til. Man har en lovgivning som siger, hvad borgerne skal rette sig efter. Men så siger man: “nej, der findes rent faktisk noget moral udover, som man skal forholde sig til”, siger Henrik Sass Larsen.

    Nu er det jo ret normalt, at politiske partier og individer har forskellige tilgange til moral og hvordan lovgivningen bør se ud, og man er i sin gode ret at dømme folk efter ens egen moral.

    Og så glemmer Sass Larsen jo, at det var imod Moderaternes adfærdskodeks at være i et forhold med en under 18.

  5. Bare fordi noget er lovligt, betyder det ikke god moral – der er så mange eksempler på lovligt skattely, lovligt, moralsk forkasteligt, ja

  6. Der er jo heller ikke ulovligt at have relationer til en bandidos rocker bare fordi man er folkevalgt.

  7. Det er saftsuseme et stegt argument fra en stegt mand. Som min gode ven engang sagde: Der står ikke i ludoreglerne, at man ikke må lave lort på brættet – men derfor gør man det jo ikke.

  8. Jeg håber ikke jeg er den eneste der synes der er meget langt fra at synes en persons adfærd er klam, og til at synes den person skulle smides i fængsel for den adfærd?

  9. Unpopular opinion
    Hvis vi begynder at bruge et subjektivt begreb som moral som en validering af af retten til indgreb
    i mod en moralkrænker så er vi ikke bedre en de fundamentalistiske muslimer.
    Det var det skråplan bla. der gav koranloven.
    Vi har et retssamfund,hvis love skal overholdes,og derudover grundlovssikret frihed til at gøre hvad vi vil
    med ansvar over for os selv og vores medmenneskers ve og vel ikke deres moral.

  10. Nu skal man huske at Moderaterne har lov at have medlemskriterier der er baseret på andet end kun straffeloven…

  11. Mon ikke snart der kommer nyheder ud om at han selv har et eller andet i gang.

    Det er jo ret typisk når man vælger at forsvare den her slags.

  12. Ej men for helvede, det er jo ren idioti det her. Selvfølgelig er der moralske problemstillinger i noget selvom det ikke er ulovligt. Formålet med lovgivning er jo ikke at kriminalisere enhver opførsel som folk finder forkastelig. Når man vælger at blive folkevalgt politiker så vælger man også at en del af ens job er at være populær hos vælgerne. Når man opfører sig som et røvhul så går det ud over ens popularitet. Det kan da for fanden ikke komme bag på nogen. Hvis en medarbejder i Føtex er ubehagelig overfor kunderne så bliver de også fyret uanset om de har brudt loven eller ej. Det er et grundlæggende vilkår i verden at hvis man opfører sig som en klovn så vil andre mennesker se dig som en klovn, og hvis man som en granvoksen mand vælger at duske en folkeskoleelev så kan det sgu godt være at andre mennesker ikke synes man er den bedste kandidat til at sidde og styre vores land.

    Grow the fuck up.

  13. Alene antallet af brugere herinde da forholdet kom frem der i ramme alvor referede til den såkaldte “gyldne regel”, som var det en valid målestok for noget som helst, eller argumenterede ud i “adr badr” viser for mig, at danskernes holdninger til emnet hverken er rationelt eller nuanceret.   

    Faktisk er jeg overbevist om, at folkets holdninger på området 1:1 er oplyst af amerikansk puritanisme.

    Den danske diskurs herinde om Mike F’s forhold er i mine øjne på samme niveau som 4chans diskussioner om “racemixing”.

  14. Så efter man intet dårlig har hørt om ham i flere mdr og så vil han tag det ledig standpunkt og dør på?

  15. “- Jeg må erkende, at jeg har været naiv. Det er et internt kodeks. Jeg har set det, som om man skal opføre sig ordentligt i Moderaterne, og ikke som noget, der gør sig gældende i mit privatliv, sagde han ved tilbagekomsten til Christiansborg”

    Altså, han erkender han ikke opfører sig ordentligt privat. Det er da en start…

  16. Tja, nu er det jo ikke ulovligt at smide nogen ud af partiet, så jeg tænker at Henrik skal få det gjort ulovligt, og ind til da passe sin egen biks.

Leave a Reply