Kendt rigmand i knæ: Solgte huse for billigt – mere end 400 mister deres arbejde



Kendt rigmand i knæ: Solgte huse for billigt – mere end 400 mister deres arbejde

by KarmusDK

4 comments
  1. En af Silkeborgs bykonger lukker sine virksomheder ned. Endnu en daddy som trækker milliardudbytte ud til sig selv inden han lader biksen gå neden om og hjem og derefter tørrer regningen af på alle andre som han skylder penge. Torben Ø. – kongen af Middelfart – må være retti stolt af sin lærling.

  2. > “Begge selskaber er delvist ejet af byggematador Rene Birch fra Silkeborg, der i 2022 solgte **sit livsværk**, Birch Ejendomme, for et milliardbeløb.”

    René Birch har kun brugt 10 år af sit liv på virksomheden. 10 år. Og løbende har han solgt lejligheder til Goldman Sachs og andre udenlandske investorer, for til sidst at afgive sine 50% af selskabets aktier til en engelsk kapitalfond. Ja – Birch Ejendommes ejendomme er DGNB-certificeret og kan derfor kaldes “bæredygtige boliger”. Men det handler udelukkende om, at det er et minimumskrav for eksempelvis Goldman Sachs i forbindelse med salg af ejendommene.

    Langt de fleste af pengene, der blev lagt i firmaet, kom fra hans milliardær-ven Michael Henriksen, der døde i en helikopter-ulykke 2 år efter virksomheden havde etableret sig.

    Selv meget erfarne medarbejdere i virksomheden er under stort pres for at skulle levere ting indenfor urealistiske deadlines. Når deadlines ikke er blevet opfyldt, er de erfarne medarbejdere blevet fyret.

    Det er en ren pengemaskine. Intet andet. Og det skal gå stærkt.

    Og som udlejer, så bære fraflytningssyn præg af, at den frasyns-ansvarlige er meget fokuseret på selv de mindste bittesmå sprækker i malingen på vægge. Igen – ren pengemaskine.

    Lejere bliver røvrendt når de flytter ud (mildest talt) og naturen i Danmarks “Outdoor Hovedstad” Silkeborg bliver fældet og ødelagt, for at give plads til flere ejendomme, Birch kan sælge til udenlandske kapitalfonde.

    (Sovs: Jeg har en ven, som har arbejdet for Birch Ejendomme)

  3. Jeg kan bekræfte din udlægning af René og hans virksomheder er HELT forkert…. Kapitalfokuseret? Ja, selvfølgelig. Men en meget sympatisk mand, der behandler medarbejdere med respekt. Til tider med stort pres, men slet, slet ikke den udlægning der ligges op til her. Det kunne ikke være mere forkert. Der er utal af personaleforhold og goder, de færreste andre virksomheder kan matche.

  4. Det lyder ikke som om det er rigmanden som er i knæ, men nærmere de 400 som nu mister deres job mens han flyver videre til den næste topstilling.

Leave a Reply