Vozačima u Zagrebu prijete nove kazne: Tomašević o kamerama koje će ih uskoro snimati s tramvaja – Zagreb.info



Mišljenje o kamerama na tramvajima? Ako bi ovo funkcioniralo, mogle bi nestati gužve jer se auti ubacuju tramvaju. Zvuči kao dobar potez

by Deathbone91

13 comments
  1. Prije tjedan dana sam skoro stradala u tramvaju (čitaj, odletjela na drugi kraj) jer se neki debil ubacio ispred tramvaja metar i pol od pješačkog.

    Promet u Zgu je žešća katastrofa, a jebene policije nigdje. Ne bi njima palo na pamet globit ove genije koji ujutro na Savskoj odluče da neće čekat zeleno nego će s autom proć popreko ispred ulaza Glazbene Akademije.

    Neću pisat više primjera opet sam se naživcirala.

    Edit: nisam odgovorila na pitanje ali neka kamere!

  2. Gužve ne nastaju jer se ljudi nasumično ubacuju ispred tramvaja da bi ih zajebavali, već zato što su na masu raskrižja trake za skretanje preklopljene s tramvajskim linijama. Što bi vozači automobila trebali? Prijeći u drugu dimenziju možda? Stajati na zelenom svijetlu u traci za ravno dok ne prođe 32 metra tramvaja?

  3. Ovo je zapravo dost dobra ideja, s obzirom na kulturu voznje. Bilo bi jebeno kad bi se poceli kaznjavat idioti sto ulaze u raskrizje, iako vide da ce ostat u njemu zbog guzve.

  4. Glupo pitanje jer ne živim u Zagrebu; zar ne bi bilo pametnije razdvojiti tramvajski promet tako da je nemoguće se ubaciti automobilom ispred tramvaja? Primjeri: odvojiti ih ogradom ili izgraditi zasebne trase (iznad, ispod ili uz već postojeće ceste) za tramvaje?

  5. Dobar potez. Još da stave kamere na kritična križanja pa šalju kazne svima koji ostanu u križanju i blokiraju promet.

  6. Sto se tice nabavke novih (i najave nove nabave) – super osvjezenje nakon 15 bandicevih godina praznih obecanja.

    Kamere – nece nestati guzve, ali cemo biti blize tome da tramvaji stizu kako je planirano voznim redom.

  7. Gdje god da se vozi tramvaj mora biti ili zuta traka ili posebno ogradeno da moze ici samo tramvaj. Tko god se vozi unutar zute trake kazna 500 eura i jednim potezom rijesis i problem guzve, napunis proracun i potaknes ljude da vise koriste javni prijevoz sto ti i je neki cilj koliko sam shvatio njihovu politiku. Sve ovo se napravi za tjedan dana pa eto senf ako citas zaprati me za vise savjeta

Leave a Reply