Opustitev jedrske energije v Nemčiji: so ministra zavedli?



Opustitev jedrske energije v Nemčiji: so ministra zavedli?

by nekdo98

6 comments
  1. Meni se je zdelo blazno čudno, da gredo med energetsko krizo zapirat jedrske elektrarne, ki so stabilen vir brezogljične energije. Po mojem so v ozadju pri zelenih tudi kakšni ruski lobiji, kdo bi vedel.

  2. * Ne rabiš biti jedrski znanstvenik, da ti je jasno, da je jedrska energija ena izmed najbolj zelenih.
    * Moraš biti velika budala, da zapiraš jedrske elektrarne in se greš prilagajat rusom ali američanom. Prvi so zahrbtni na en način, drugi pa zahrbtni na drug način
    * Moraš biti še večji idiot, da si proti jedrski elektrarni samo zato, ker so se v svetu zgodile določene nesreče. Potem bi morali biti proti vlakom, letalom, avtom, ladjam, mostovom, kaj še? Hišam? Stolpnicam?

    “Zavajali” enako kot Golobu, samo da njemu so “vkradli” identiteto.

    Kakšen fiasco.

  3. Nemci ze precej let zapirajo jedrske elektrarne oz. so proti novim…

    Meni to izgleda kot politicno mesanje dreka in prelagaje krivde za interno nemsko politiko, kjer so racunali na poceni ruski plin, se ustrelili v nogo za tuje interese, in zdaj rabijo krivca za oboje.

  4. Neko medijsko reševanje ministra Habecka (ki je bivši vodja zelenih in podpredsednik vlade, torej pomemben faktor v vladi), ki ni nič vedel, nič prebral, vseeno pa sprejel neumne ukrepe. Zdej pa trdi, da ni nič vedel, ko je to podpisoval in vztrajal pri zapiranju, kljub kar velikemu odporu iz več strani.

    Dogodek zapiranja elektrarn v letih 2021 in 2022 pa je neposredno povezan z rekordnimi cenami elektrike v 2022 in kaosom na borzah električne energije (ne pravim, da je glavni dejavnik, ampak eden izmed pa sigurno). Tudi z več milijardami pomoči pri blaženju stroškov električne energije v letu 2023 po celi Evropi. Minister za gospodarstvo sam sprejema ukrepe za ubijanje gospodarstva.

Leave a Reply