Eesti kodukootud arvutimängud?



Tere. Seoses Buckshot Rouletti plahvatusega ja oma üldiste mõtetega, tekkis selline küsimus, et kas keegi teab kust saada infot eestlaste poolt loodud mängude kohta või mänge ise ajast kui mänguloome veel nii populaarne ei olnud. Endal tuleb meelde Seiklus nimeline mäng: https://youtu.be/D-qVq4ElvTk

Laiemalt küsimus, kas kuskil on keskset kohta mis dokumenteeriks eesti indiemänge ja eesti indie ajalugu?

by Estlib

5 comments
  1. Seiklus on tore mälestus. Minu teada on kellegi loodud, kes elas natuke aega Eestis. Game Makeris tehtud. Lahe tegija, ta tegi veel ühe väikse mängu nimega Elu. Ma terve elu Game Makeris asju arendanud, et mulle eriti sümpaatne.
    [http://www.autofish.net/clysm/art/video_games/elu/](http://www.autofish.net/clysm/art/video_games/elu/)

    Muidu täielikku listi (eriti vanematest) mängudest on raske luua. Eriti sellist kus oleks adekvaatseid linke, pilte või teksti. Mänguarendus seltskonnal endal on muidu selline list, kus on palju Eestis loodud või Eestlaste suuremal osalusel loodud mänge. Siin on pigem uuemad ja sellised mida saad otseselt osta/alla laadida:
    [https://shipped.ee/](https://shipped.ee/)

    (Kui on linke ja infot, mis sinna lisama peaks siis võite nudge’ida mind, ütlen veebihaldajale edasi).

    Wipedias on ka suht bad-ass list, mille (vist peamiselt) üks puhata ja mängida tegijatest sinna tekitas:
    [https://et.wikipedia.org/wiki/Eestis_arendatud_m%C3%A4ngude_loend](https://et.wikipedia.org/wiki/Eestis_arendatud_m%C3%A4ngude_loend)

    Steamis olevate jaoks on ka muidu selline list (mida ma ise haldan, aga ütlen ausalt et pole kahjuks jõudnud sellega tegeleda nii et see on umbes aasta ajast maas. Eks millalgi võtan ette ja lisan Buckshot Roulette’i ja muu vahepeal ilmunu).
    [https://store.steampowered.com/curator/36235895-Estonian-Games/](https://store.steampowered.com/curator/36235895-Estonian-Games/)

  2. Kunagi 2000 alguses oli Businesia mida kõik mängisid. Ja mingi maffia teemaline oli ka.

  3. Death and taxes oli lahe avastus 😀 poole mängu pealt nagu saad aru nimedest, et OOT, OOT.. Something smells “fishy” 😀

Leave a Reply