Oficiálny dokument Európskej inštitúcie označil Petra Pellegriniho ako spolupracovníka Kremľa, keď preukázateľne cez sprostredkovateľov žiadal Putina aby mu pomohol vyhrať voľby v roku 2020.



Uznesenie Európskeho parlamentu, ktoré vyzýva vlády aby zabránili ruskému zasahovaniu do vnútorných záležitostí (prijaté včera) obsahuje okrem iného aj tento text:

"there is credible evidence that, in 2020, Peter Pellegrini, then Prime Minister of Slovakia, requested the help of the Hungarian Prime Minister Viktor Orban to obtain support from the Kremlin ahead of Slovakia’s 2020 parliamentary election; whereas this resulted in a visit by Prime Minister Pellegrini to Russia in February 2020, three days before the elections were held; whereas the 2023 parliamentary elections were targeted by further Russian interference and disinformation campaigns; whereas Peter Pellegrini is now President-elect of Slovakia and due to take office in June 2024"

v preklade:

"existujú hodnoverné dôkazy, že v roku 2020 Peter Pellegrini, vtedajší predseda slovenskej vlády, požiadal o pomoc maďarského premiéra Viktora Orbána, aby získal podporu Kremľa pred parlamentnými voľbami v roku 2020 na Slovensku; keďže to viedlo k návšteve premiéra Pellegriniho v Rusku vo februári 2020, tri dni pred konaním volieb; keďže parlamentné voľby v roku 2023 boli cieľom ďalšieho ruského zasahovania a dezinformačných kampaní; keďže Peter Pellegrini je teraz zvoleným prezidentom Slovenska a úradu sa má ujať v júni 2024;"

EÚ vie, že Slovensko sa stalo Ruskou predĺženou rukou (presadzujúcou ruské záujmy v EÚ v rozpore so záujmami Slovenska a iných spojeneckých štátov) a preto sa vôbec nečudujem, že všade sa píše o zahraničnopolitickej izolácii (nielen v "zapredaných" slovenských médiách, ale aj vo všetkých zahraničných typu Bloomberg, Politico, Reuters…). Nečudujem sa, že nám hrozí zastavenie fondov (prečo by EÚ financovala ruskú predĺženú ruku svojimi peniazmi, ktoré sa napoly rozkradnú a napoly použijú na nepriateľské aktivity voči spojencom?). Nečudujem sa, že slovo Slovensko alebo meno Róbert Fico / Peter Pellegrini vyvolávajú v zahraničí pohŕdanie a pocit, čo najrýchlejšie sa vzdialiť, lebo "nahrávajú každé stretnutie" a potom to zverejnia na tlačovke napríklad (už sa stalo, viď kauza Macron a obavy českej vlády, že Fico by si ich nahrával na uzavretom dôvernom rokovaní a potom zverejnil).

Izolácia je tu, plnoformátová a len ťažko zvrátiteľná. Nie, že "budeme Maďarsko", my už "sme Maďarsko" a to isté nás čaká. Chudoba, izolácia, propaganda a totalita. Len krutejšia, rýchlejšia a skúsenejšia, skôr porovnateľná s Bieloruským ako Maďarským modelom, lebo Fico sa učí od lepších (plus má pamäťovú stopu zo starých dobrých čias ŠtB). Napríklad v Maďarsku by si nikto nedovolil zatknúť študentov protestujúcich proti ovládnutiu RTVS a 3 hodiny ich "vypočúvať" na policajnej stanici (u nás sa to už stalo, a to ešte nie sme ani na konci cesty).

Zdroje:

https://www.europarl.europa.eu/news/sk/press-room/20240419IPR20542/poslanci-ziadaju-raznu-reakciu-v-ramci-boja-proti-ruskemu-zasahovaniu

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/RC-9-2024-0262_EN.html

https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/texts-adopted.html

by Satyros199

9 comments
  1. Preukázateľný [astroturfer](https://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing) a propagandista u/LudoOdorPremier si na nové voľby založil nový nickname, aby znovu hecoval reddit. Zase sa deň po eurovoľbách zmažeš, rovnako ako u prezidentských volieb? Nechceš to urobiť hneď a aby sme nemuseli čítať tieto tvoje výplody?

    Ako troll si odhalený, takže je čas zaliesť späť do jaskyne, odkiaľ si prišiel.

  2. Ja nechápem že prečo aj pol roka po voľbách nás nechávajú rozkrádať eurofondy… Táto krajina si nič také ako sú peniaze zo západu nezaslúži.

  3. Do psej matere! A to EU nevedela vypustit takuto bombu o mesiac skor? Par ludi si mohlo svoju volbu rozmysliet a nemuseli sme tu mat taky sajrajt :-/

  4. Preco si o tomto citam na reddite, co robia nasi europoslanci a novinari? 😅

Leave a Reply