Je to buzerace nebo to schvalujete?



Je to buzerace nebo to schvalujete?

by afrokrecek

30 comments
  1. A můžu si myslet i něco mezi? Že to neberu jako buzeraci ani to neschvaluju?

    Tohle jsem naštěstí nikde nezažil a ani bych na takovém místě pracovat nechtěl. Nicméně zaměstnavatel na to má plné právo a chodit kouřit v pracovní době určitě není žádné tvé právo.

  2. Podle zakona musi prichody/odchody evidovat pokud mas ve smlouve stanoveny pocet hodin, ktere musis odpracovat.

  3. Když si vzpomenu kolik hodin denně trávili kuřáci na cíčku, tak se nedivím.

  4. Kdyz gen Z poprve vidi pichacky a zjisti ze se uz nebudou moci ulejvat s vlastnorucne psanyma omluvenkama…

  5. Picham si takhle už snad 15 let … nechápu ? Jako ze je buzerace ze chtějí aby jsi chodil do práce ? Nebo ze vědí ze jsi u doktora když tam nejsi ?

    Edit : 10 let … zas tsk starej nejsem a pracoval jsem i na sebe …

  6. No a co kdyz te pres obed sluzebne vykouri lekar na dovolene kdyz ses na home officu? Co si potom vybrat?

  7. A co takhle pichacky “na xicht”, co kdyz máš po ránu červený oči rovnou upozorní nadřízeného, ať ti dá dychnout? To není sci-fi, máme to v práci.

  8. Pozastavil bych se kdyby jedna z možností byl “Záchod”, ale v téhle podobě nevidím absolutně žádný problém.

  9. Bud si to zadas do nejakeho systemu, alebo do nejakeho excelu/sheetu alebo to mas takto .. dava mi to zmysel a aj ked by som sama taku pracu nechcela, no pre kopu ludi je to jediny nastroj ako nejako standardizovat pracovnu dobu. Urcite to nie je fer aby v rovnaky cas odisiel clovek ktory mal 5 pauz na koureni a nekurak.

  10. Vzdy me v kanclu bavilo, jak 3 lidi sice byli fyzicky v praci, meli odpichnuto, ale 2 hodiny ze dne stravili hranim her na mobilu… takze asi tak k efektivite pichacek.

  11. Tam, kde jsem dělal naposledy, tak jsem chodil víceméně na devátou a víceméně odcházel v pět. Nikdo to nehlídal a byl to v podstatě korporát.

    Byl jsem ale i v práci, kde i šéf píčoval, že jdu ve tři, i když jsem měl ve smlouvě, že pracuji do tří.

  12. U nás sice máme elektronické píchačky, ale máme to nastavené tak, že hlídání pracovní doby je na nás. Za mě s tím nemám problém. Někdy odejdu z práce dříve, jindy jsem přesčas. Na konci měsíce mám vždycky spíše ten přesčas.

  13. V armádě dneska má člověk víc svobody a autonomie než v kdejakém korporátu ba i někdy i menší firmě…

  14. Tvle píchačky už byly za industriální revoluce 😀 Nějak si ty netáhla pohlídat musej

  15. Tvl chvilku zpatky rady jak chodit po ulici a za chvilku píchačky. Redditoři pls

  16. To jsou prostě digitální pichacky. Bývají i v obchoded třeba jako program na počítači. A jako Gen Z ti můžu říct, že nejde o žádnou buzeraci

    Přijdeš, pipnes, pak napipnes pauzu a nakonec při odchodu odpipnes, idk kde vidíš nějakou buzeraci

  17. Mam to rad. Funguje to totiz na obe strany – pokud mam prescasy, vsechny mi je to hezky pocita.

  18. Toto je normálne, ovšem u sestry sa musia elektronicky pípnuť aj keď idú na záchod a normálne im tam ide časovač- to už mi ako buzerácia príde, ale toto vyzerá OK. U nás máš aj toto a ešte aj papierovú dochádzku k tomu (v šéfstve je to vekovo pol na pol a nevedeli sa dohodnúť, tak nechali oboje)

  19. No lidi normálně kouří během normální pauzy. Jestli má někdo extra kouřovou tak to dává smysl když se pak někdo dokáže vypařit každý dvě hodiny na rychlý cígo

  20. Záleží kde: Ve fabrikách je tohle běžná věc (obecně fabriky a ty hůř placený pozice připomínají literally otroctví :D).

    Někde v kanclu – tak to rip no.

  21. Taková rada pro všechny: pokud vykonáváte práci se zrakovou zátěží (např práce na kompu), tak máte každé 2 hodiny ze zákona nárok na 5-10 minutovou přestávku. Přestávka se normálně počítá do pracovní doby. Když přestávka případne na dobu přestávky v práci na jídlo a oddech, započítá se přestávka v práci na jídlo a oddech do pracovní doby také.

    Nemáte zač 🤗. Nicméně já bych ve firmě, kde si člověk nemůže vzít přestávku kdy potřebuje, stejně dělat nechtěl. (Zlatý IT). Flákat se muže člověk jak u stolu, tak na kuři pauze.

  22. Je to spis pro tvoje dobro, clovek si casto neuvedomuje, ze dela zadarmo prescasy

  23. Je čistě na zaměstnancích, aby se svobodně rozhodli, jestli v takové firmě chtějí pracovat nebo ne. Mně osobně se to líbí (i když teda z té fotky neodhadnu všechny detaily jak to funguje).

Leave a Reply