Partier er enige om at hæve abortgrænse, viser lækket aftaleudkast



Partier er enige om at hæve abortgrænse, viser lækket aftaleudkast

by Nuarada

16 comments
  1. En kæmpe sejr for retten til egen krop, og kropslig selvbestemmelse overfor staten!

    Det blev ikke de 22 uger som Enhedslisten ellers har argumenteret for, men 18 uger er en god indrømmelse, og betyder en forbedring af danskernes reproduktive rettigheder, og en udvidelse af den enkeltes frihed.

    Det er også et velfortjent hug imod de borgerlige der skriver spalte op og ned om hvordan det er nærmest en pligt at føde flere børn, Konservativ Ungdom fik endda sammenlignet barnløshed med landsforræderi.

    Det må være op til folket selv at bestemme hvordan vi ønsker at indrette vores familieliv, og det er denne aftale et godt skridt i retningen af.

  2. Jeg er virkelig bange for at man i nogle kulturer kommer til at vælge et barn til eller fra pga køn nu når man har mulighed for at se der på en
    scanning inden. Udover det så synes jeg stadig det er vildt at man trækker den så langt at man faktisk skal igennem en fødsel. Jeg synes dog det er godt at 15-17 årige selv kan vælge hvis det dog indebærer at forældrene bliver informeret om de skal have en abort (medmindre der er en særlig grund omkring æreskrænkelser)

  3. Som tilhænger af de nuværende 12 uger, tror jeg denne kæmpe ændring kommer til at fremprovokere en modreaktion, og det synes jeg egentlig er trist. De 12 uger er et fint kompromis på et følsomt emne, så jeg håber virkelig ikke regeringen kommer i mål med dette projekt.

  4. Der bør slet ikke være en grænse. Hvis fosteret kan fødes, skal det dræbes i livmoder, og derefter dødfødes.

  5. Det er reelt kun personer med en religiøs agenda der kan have noget imod at gennemføre den her ændring.

  6. Kæmpe sejr for at bestemme over sin krop, fedt tillykke demokratiet og selvbestemmelse

  7. Det er simpelthen så skrækkeligt. De børn er alt for store og veludviklede og det er meget tæt på grænsen for hvornår børnene faktisk kan overleve. Stakkels de jordemødre der skal udsættes for at tage imod de her børn der bare skal dø.

  8. Jeg har det fint nok med at rykke på grænsen for abort.

    Men jeg vil aldrig høre et fucking pip om “retten til at bestemme over sin egen krop” fra alle dem der syntes det var helt fint at folk skulle tvinges til at være med i et medicinsk eksperiment.

  9. Godt. Jeg tror det vil betyde færre aborter. Jeg forestiller mig at nogle kvinder kan være i tvivl om de vil beholde barnet, og vælge at få en abort ‘for en sikkerheds skyld’ inden de 12 uger. Hvis grænsen lå længere ude kunne beslutningen udskydes og når kvinden mærker de første tegn på liv dernede forsvinder enhver tvivl. 

  10. Jeg vil anbefale alle at læse denne artikel, der behandler myter og fakta om abort og grænsen herfor: [https://ugeskriftet.dk/bfl/tidsgraensen-legal-provokeret-abort-bor-revideres](https://ugeskriftet.dk/bfl/tidsgraensen-legal-provokeret-abort-bor-revideres)

    Vi bør især analysere data fra Sverige og andre lande, der har højere abortgrænser, for at forstå, at dette ikke vil medføre, at kvinder venter med at få foretaget en abort før i sidste øjeblik, eller at køn fravælges. Kvinder anvender heller ikke abort som prævention.

    Det er altså ikke easy peasy at gennemgå en senabort – hverken fysisk eller mentalt. Det gør man kun, hvis man ikke ønsker at fortsætte graviditeten. Her bør vi stole på kvinders fornuft – fremfor at lade beslutningen være op til et samråd.

  11. Håber der er lagt penge af til psykologisk støtte efter. Abort i uge 18 kræver jo en “fødsel” og det er en helt anden oplevelse end i uge 12, det er ret intenst selvom det er det rigtige valg man har taget.

  12. Godt. Jeg synes kvinder skal have ret til deres egen krop og min holdning er at et foster først er et barn når det er blevet født. Så for min skyld kunne de sætte grænsen endnu højere.

  13. Jeg er *helt* enig i at vi skal have fri abort, men det irriterer mig lidt, når man koger det ned til alene kvindens krop. Selvfølgelig skal hun tage bestemme sin krop, men det er for simpelt at ignorere barnets krop/rettigheder.

    Og nej jeg argumenterer ikke for, at barnets rettigheder skal prioriteres over kvindens rettigheder. Jeg mener helt seriøst at vi skal have fri som vi har herhjemme, men jeg synes mange slipper for nemt uden om, ved at ignorere at kvindens rettigheder -som jeg støtter- faktisk trumfer barnets. Og den konsekvens der er, ved at barnet ingen rettigheder har i vores regelsystem.

Leave a Reply