IF Metall: ”Det blir jobbigt att hålla igång en strejk om det inte finns någon som strejkar”



IF Metall: ”Det blir jobbigt att hålla igång en strejk om det inte finns någon som strejkar”

by Karibien

5 comments
  1. Ja, kanske inte så bra att välja ett bolag där arbetarna är nöjda. Bara en tanke.

  2. Lägg ner den där skitstrejken då. Tesla vinner oavsett hur ni gör. Antingen genom att droppa Svenska marknaden vilket gör Tesla marginell skillnad men Sverige stor skada. Eller så ger ni bara upp och lägger ner allt skit som fackförbund och liknande. De anställda hos Tesla i Sverige vill ju inte så ns vara medlemmar hos er längre. Sök medlemmar bland alla arbetslösa som inte kan få något jobb istället.

  3. Men det är ju ärligt talat löjligt. Alla ni som bara nedröstar. En gång i tiden slogs fackförbunden för arbetares rättigheter. Nu ger företagen bättre lön och rättigheter än fackförbunden kräver men fackförbunden ber strejk för att företagen vägrar samarbeta med dom. Fackförbunden strejkar för sin egen överlevnad. Inte för de som arbetar.

  4. Strejkbrytarna är idioter.

    1. De förstör för sig själva, utan kollektivavtal saknar de arbetsrättsliga förutsättningar till insyn och förhandlingsrätt med arbetsgivaren.

    2. De förstör för oss andra. Måste facket ge sig så öppnar det dörren för andra företag att göra PRECIS samma sak.

    Men de klart när vi står där utan rättigheter så kommer samma jävla strejkbrytare säkert klaga på att facket inte kan hjälpa dem. Det är så idioter fungerar.

Leave a Reply