Mitt pensionskapital kommer att försvinna inom tio år. SEBs avgifter äter sakta upp det



Mitt pensionskapital kommer att försvinna inom tio år. SEBs avgifter äter sakta upp det

by I_WILL_DESERT_YOU

14 comments
  1. 159 kr i tjänstepension tyder på ett långt och hårt arbetsliv. Hoppas du inte har allt för långt kvar till pensionen så du hinner ta del av besparingarna.

  2. Är väl rätt standard att tjänstepensionen förångas bort på detta vis. Hela pensionssystemet är korrupt i grunden.

  3. Finns det någon regel som säger att värdet inte kan bli negativt eller vad händer när avgifterna är större än kapitalet sista året? Alt kommer de fortsätta försöka ta ut en avgift fast du inte har något kapital kvar?

  4. Jag sommarjobbade för länge sen och fick typ 2000 eller nått i pension. Summan har minskat varje år i 15 år. Nu är det nere på dina belopp. Jag ringde till dom för några år sen och frågade om jag inte kunde överge pengarna eller nått så dom slipper skicka ut brev i fler år ang pengar som kommer försvinna. Dom sa att det inte finns nått att göra, det måste ha sin gång.

  5. På tal om nått annat, börjar man inte tjäna in tjänstepension från och med 22 års ålder? Är man helt nollad från det innan dess? Alltid lär man sig nått nytt

  6. Alltid lika spännande hur de kan tvångslåna dina pengar och sedan TA BETALT för det.

  7. Du kommer få betala seb när du går i pension, ränta på förvaltat kapital under 55 år

  8. Har samma problem med ett litet kapital jag har hos Fora och som inte går att flytta. Tror det är från när jag jobbade extra på Ikea ett år när jag pluggade.

  9. Det här är enda problemet jag har med kollektivavtal. Jag har ett gäng slattar som jag gärna skulle flytta ihop så att jag kunde placera allting tillsammans men se det går inte på grund av att insättningarna var kopplade till kollektivavtalade försäkringar.

    Jag har gjort så gott jag kan och försökt placera dem så att avgiften är så låg som möjligt men jag orkar liksom inte kolla en hel drös olika försäkringar hela tiden. Speciellt inte när det bara handlar om några tusenlappar. Mina tusenlappar kan jag tycka, men jag får väl bjuda på det.

Leave a Reply