Lækket aftaleudkast: Flertal på Christiansborg klar til at hæve abortgrænse [fra uge 12 til uge 18]



Lækket aftaleudkast: Flertal på Christiansborg klar til at hæve abortgrænse [fra uge 12 til uge 18]

by Cosmos1985

11 comments
  1. “I det fortrolige dokument fremgår det, at regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet vil sætte abortgrænsen op til 18. uge.

    Ifølge Sundhedsstyrelsen kan den nuværende 12-ugers grænse ikke begrundes sundhedsfagligt, står der blandt andet i aftaleudkastet, som fortsætter:

    Aftalepartierne er enige om, at grænsen for den fri abort skal hæves til udgangen af 18. graviditetsuge.”

  2. [Der er en kronik](https://www.information.dk/debat/2024/04/voldtaegtsofres-adgang-senabort-boer-sikres-ny-abortlov) i dagens (26/4-2024) information, som havde følgende passage jeg bed mærke i:

    >Abortlovgivningen afskærer i dag for eksempel fuldstændig for adgang til senabort på grundlag af både voldtægt og incest, når kvinden eller pigen ansøger efter udløbet af 21. graviditetsuge. Uanset hvad omstændighederne er, uanset hvor udsat, sårbar og mindreårig kvinden er. I afgørelsespraksis fra abortsamrådene har jeg blandt andet set, at et abortsamråd har givet afslag på senabort til en mindreårig handicappet og socialt udsat pige, der var gravid som følge af en voldtægt, fordi hun ansøgte i starten af graviditetsuge 23 – altså efter den juridiske levedygtighedsgrænse

    Det synes jeg, er så vild en situation at vi død og pine skal insistere på meget udstrakt grad af adgang til senaborter for voldtægtsofre. Eller bare fri adgang til at afbryde sin graviditet.

    Når det så er sagt: Hvis det ender med 18. uge uden andre ændringer, så er vi i min optik et bedre sted. Og det er trodsalt værd at tage med.

    Udviklingen går iøvrigt imod, at de aborter der udføres foregår tidligere i graviditeten.
    https://sundhedsdatastyrelsen.dk/da/nyheder/2024/abort_2023_170424.

    >Tallene viser samtidig, at 77 pct. af alle aborter i 2023 fandt sted før uge 8. Dermed fortsætter udviklingen i retning af, at flere aborter sker tidligt i graviditeten. Til sammenligning var det i 2013 61 pct. af aborter, der før uge 8 og i 2003 var det 42 pct.

  3. Vanvittigt. Stakkels sygeplejersker der skal se det levende lille menneske dø i skyllerummet.

  4. Fosterets udvikling i uge 18: Nu vejer fostret ca. 230 g. Længden er 18 cm. Det kommende barn er blevet lidt større og stærkere. Flere gravide kan nu mærke de små spark og bevægelser i livmoderen.

    Hjernen fungerer bedre og bedre
    Nu er både fostrets øjne og ører rigtigt placeret. Øjnenes akse er rettet fremad, og ikke til siderne, som de gjorde tidligere.

    I tarmen bliver der dannet fosterafføring, som kaldes mekonium på fagsproget. Det består af affaldsstoffer, døde celler og fordøjelsessekret fra tarmkanalen. Under normale omstændigheder vil den blive til barnets første afføring efter fødslen.

    Millioner af nerveceller og endnu flere forbindelser mellem dem udvikles nu i hjernen. Dette er blandt andet nerver, som forbinder musklerne med hjernen, og de gør fostret i stand til at udføre flere kontrollerede bevægelser. Fostret vrider og vender sig, spræller, slår og sparker.

    Under de 20 mælketænder, som allerede er dannet i gummerne, bliver de permanente tænder nu udviklet.

    Anlægget til lungerne er udviklet, men lungerne er langt fra modne og funktionsdygtige.

    Lungerne er delt op i lapper, som igen er underopdelt i bronkier.

    Bronkierne forgrener sig 17-19 gange i stadigt mindre og mindre grene, og de ender til sidst i bittesmå funktionsdygtige lungeblærer (alveoler), der bliver dannet de sidste uger før fødslen.

    På nuværende tidspunkt har bronkierne kun forgrenet sig i flere mindre såkaldte bronkioler med evnen til at overføre ilt. Men det er fortsat ikke nok til, at barnet kan trække vejret af sig selv, hvis det skulle blive født nu.

    Væksthastigheden aftager
    Den hurtige vækst aftager efterhånden. Flere reflekser etableres hos fostret. Det kan gispe, strække sig, og lave forskellige ansigtsudtryk.

    Fostret kan nu også få hikke.

  5. Det passer vel meget godt med den politik på handicapområdet socialdemokraterne og co har kørt siden Helle Thorning Schmidt kom til magten. 

    Trin 1. Forring forholdende for de handikappede gennem massive ~~nedskæringer og forringelser~~ “*nødvendige reformer*” af førtidspension, sygedagpenge, kontanthjælp, botilbud, pasningstilbud osv osv. alt for at ansvarlige forældre ikke skal ønske at sætte et handikappet barn i verden.

    Trin 2. Opbyg en fortælling om at udgifterne til de handikappede er skyld i at der ikke er råd til mere velfærd. Indsæt her Nicolai Wammen og #undskyldvierher kontroversen m.f. Igen vigtigt at ansvarlige forældre ikke skal ture drømme om at sætte et handikappet barn i verden.

    Trin 3. Da testresultaterne for fosterdiagnoserne ført bliver tilgængelige efter uge 12 udvid da abortgrænsen så forældre der lige er blevet informeret om at deres barn mistænkes for downsyndrom bliver nemmere at [presse til at få en abort](https://www.dr.dk/levnu/boern/eksperter-downs-foraeldre-presses-til-abort)

    Trin 4. Nu da den største udfordring med at få danskerne til at glemme, at vi har et fælles ansvar for at tage hånd om de svageste i samfundet, er blevet udryddet, intensiveres kampen for at promovere holdningen “enhver må klare sig selv og dem som ikke kan er [liv der er uværdigt til livet](https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:EuthanasiePropaganda.jpg#mw-jump-to-license)

    Trin 5. Endemålet, vi er som samfund sluppet af med alle de ulækre handikappere og konkurrencestaten er toptunet, nu hvor de *uduelige munde* ikke længere florerer som udgifter i det offentliges Excel-ark. Alle de offentlig ansatte og pårørende som før prioriterede at pleje, støtte og tage hånd om de handikappede er nu klar til at komme ud og løn-trykke på det private arbejdsmarked til gavn for konkurrenceevnen og ligestillingsindekserne. Husk vi er trods alt ikke andet end nummerede produktionsenheder for konkurrencestaten. Arbeit macht frei!

  6. Gætter på et parti kan komme i folketinget, med (18 ugers) abortmodstand som eneste mærkesag, hvis dette bliver til lov.

Leave a Reply