România, a treia țară din Europa ca pondere a populației care nu lucrează, deși e în vârstă de muncă. Suntem după italieni și greci



Aproape o treime dintre românii care au vârstă de muncă nu lucrează, arătă noi date Eurostat. România e a treia țară din Europa, după Italia și Grecia, ca pondere a populației care nu lucrează, deși e în vârstă de muncă

by mandmar

16 comments
  1. Pai normal, daca nu se dau salarii bune, program hibrid si mere la liber in bucatarie, nici nu se uita

  2. Sunt sute de mii de oameni care câștigă bani ca zilieri, zidari, instalatori, mecanici, vânzători ambulanți în târguri etc.

    Nu înseamnă că nu muncesc, ci că nu sunt incluși în statistici.

    E rău, pentru că oamenii ăștia nu au asigurări de sănătate și nu contribuie la fondul de pensii, însă muncesc.

  3. Multi care lucreaza la negru si multi cu pensionati pe caz de boala cu boli fictive. Cu cei din prima categorie va fi tragic in 20, 30 de ani cand vor ajunge la varsta la care nu vor mai putea lucra fara niciun venit.

  4. Prima problemă ii ca nimeni nu știe exact câti oameni mai sunt în România și nu vor sa știe ca atunci pierd locuri în Parlamentul european. 

    Fără PE ce ar mai face Rareș Batistuță Bogdan?

  5. Asa ca o mica anecdota… prin a doua jumatate a anilor 2010 pana pe la mijlocul pandemiei (cand am revenit ca… deh… sa fiu mai aproape de familie ca nu vedeai luminita de la capatul tunelului) lucram prin SUA. De cate ori veneam in vacanta prin Romania, ma duceam prin mall-ul local sau prin zona centrala si vedeam mereu cafenelele si terasele pline in timpul – a ceea ce presupuneam eu – orelor de munca. Si ma gandeam asa “mama ce bani are romanu de-si permite sa stea prin cafenele si mall-uri si eu muncesc ca sclavu intr-o corporatie de la 9 si uneori pana la 2 dimineata si tot ma simt stramtorat de costurile vietii”. Acum imi dau seama ca multi stau asa la o cafea si sorb din ea o dup-amiaza intreaga si asteapta sa mai cada un ciubuc… iar altii traiesc din banii lu mama si tata de au facut afaceri cu fostii lor prieteni securisti.

  6. E normal, italia are 28% populatie rurala, grecia 19% iar noi 43%. In mediul rural nu sunt locuri de munca, oamenii muncesc pamantul, ingrijesc animale, vand produsele lor si au alt stil de viata.

    Articol de mizerie. Suedia, care e in topul ratei de ocupare, are 12% populatie rurala. Deci daca are vreo idee de extras articolul lor de rahat este ca romania are cel mai bun grad de ocupare, chiar si cei din rural muncesc, ceea ce in alte tari e rar intalnit.

  7. Cele mai corupte țări cu cea mai mare mafie și cea mai mare evaziune fiscală, e logic.

  8. Bai, mă omoară statistica făcută de-a-n pulea. Ar trebui să-și ia ăștia amenda pentru prostie cand o publica, jur.

    România nu are ajutoare de somaj care sa-ti dea voie sa stai cu craci-n sus acasa. Nu muncești, mori de foame.

    Ăștia muncesc la negru multi sau zilieri, sezonieri si tot asa.

    Ca sa nu mai vorbim de o statistică tâmpită tot asa, prost înțeleasă, care zicea ca aproape jumătate din românce sunt casnice pentru că femeile de la tara se declară somere când fac agricultura. Se declară somere si cand vin la piața sa vanda produsele si cand muncesc in afacerea familiei ca sa nu plătească taxe in plus.

    România nu are cum pragmatic sa fie plina de șomeri ca ar fi strazile împânzite de cerșetori.

Leave a Reply