Vrátili se problémoví Romové, zmínila starostka. Komunita chce její rezignaci – iDNES.cz



Vrátili se problémoví Romové, zmínila starostka. Komunita chce její rezignaci – iDNES.cz

by Vlad_Dracul89

8 comments
  1. Občas někdo ze STANu řekne i normální věc. Za nasrání Romea cz má u mě plusový bod.

  2. Řekla to v pořádku, že za sebou mají trestnou činnost i že zatím ještě další zákony neporušili jsou relevantní informace, aby se obyvatelé mohli informovaně rozhodnout o potřebě investice do zabezpečovacích zařízení – ploty, kamery…

  3. Jsem z Černovic a ty cigoše osobně znám. Kolem jejich baráku to vypadalo jako v Bangladeshi. U baráku měli malou boudu ve který bydleli zotročení bezdomovci. A to si nedělám prdel. Někteří hardcore cigáni mají svoje otroky. Nutí je krást, zabavujou jim doklady atd. Tohle byl zrovna ten případ. Je to regulerní mafie. Ta rodina jsou jako z jiného světa. Každej se jich tam bojí. Kdo je nezná tak ať se jich nezastává. Mezi normálníma lidma nemaj co dělat.

  4. Tohle je problém když slušný cikáni nejsou schopný jakýkoliv sebekritiky a je oheň na střeše i při zcela legitimní kritice velký části jejich etnika, kdyby řekli ano tyhle cikáni sou špatný místo toho aby brečeli jak jim zlej běloch ubližuje tak by jim bylo líp.

  5. Je důležité umět problémy pojmenovat, ale taky být co nejpřesnější. Takže měla spíš říct, že se vrátili problémoví resp. nepřizpůsobiví obyvatelé (případně říct jejich konkrétní jméno) a nějak to řešit. Zmiňovat jejich etnicitu pouze rozptyluje pozornost, protože teď se spíš mluví o tom, že řeklá “Rómové” než na to, jaké konkrétní problémy jsou s těmi lidmi a jak je lze řešit.

  6. Tady byl spíš problém v tom, jak to řekla. Pročetl jsem, a chápu ta nařčení proti ní, protože to neřekla zrovna nejlépe. Konec konců to pak sama přiznala, že to neřekla zrovna dobře a měla lépe volit slova.

  7. Si měli vybudovat lepší pověst. Kdo si jednou projde skrz ghetto, tak ví. Je jasný, že i ten nejslušnější rom naráží denně na předsudky. Ale u jiných etnik ten problem není. A to jsem 1/2 cikán.

Leave a Reply