Ja vēlies nelielu piedzīvojumu



Sveicināti, dārgie komūnas dalībnieki. Saprotu, ka ir ļoti baudāmi stundām ilgi bezmērķīgi škirstīt reddit saturu, bet ja nu gadījumā vēlies padarīt ko lietderīgu un izpalīdzēt reddit čomenei – man tev ir lielisks piedāvājums!

Aiz linka zemāk slēpjas interesanta bakalaura darba anketa, kurā 10 minūtēs atzīmēsi, kādas vīriešu un sieviešu sejas tev patīk un kādām tu gribētu rakstīt, ja tās būtu virtuālajam asistentam kādā interneta lapā.

Intriģējoši, vai ne? 🙂

Tad tik spied uz saites un lec iekšā elpu aizraujošā anketas izpildes piedzīvojumā!

https://latvia.questionpro.com/t/AahR4Z2R7p

P.S. Tev droši vien liksies, ka bildes ir diezgan līdzīgas, but I assure you not, tur ir mazmazītiņas atšķirības un nav divu vienādu bilžu. Paldies! 🙂

by kosakuja

3 comments
  1. Pirmkārt – vai kāds var izskaidrot, kādēļ par visām varītēm ir jācenšās ML/AI asistentiem piešķirt kaut kādu antromorfisku cilvēkam līdzīgu izskatu? Mūsdienās taču visi saprot, ka virtuālais asistents ir vienkārši FAQ ar teksta ievades lauku, un tur nav ne smakas no cilvēka faktora – nav taču astoņdesmitie gadi, kad cilvēki nesaprata, kas ir dators, un kad katram *human-machine* interfeisam vajadzēja pa virsu uzbāzt kaut ko, kas beigās tik un tā atgādināja briesmīgu *uncanny valley*. Ja nemaldos, laikam TET bija tie, kas ir ļoti labi šo realizējuši – viņu virtuālā asistenta *widget’am* ir vienkārši abstrakta, vektoru stilā zīmēta avatara bildīte ielikta – ļoti normāli, neuzkrītoši, nav nepatīkami.

    Otrkārt – saprotu, ka tās sejas izteiksmes anketā ir veidotas ar AI, taču varbūt vajadzētu pameklēt kādu tooli, kas netaisa cilvēkiem haizivs zobus, izmantojot prastu *image area skew* transformāciju… 🙂

    https://preview.redd.it/4t7bmjv2yyyc1.png?width=565&format=png&auto=webp&s=ff2e67978175ec8c541b5e7db9a06b3a247121ad

  2. Tam ir kāda īpaša nozīme, kāda būtu mana sejas izteiksme rakstot AI asistentam?

Leave a Reply