Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur vorig jaar | Binnenland



Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur vorig jaar | Binnenland

by Brainfart777

3 comments
  1. Nog even een trap na van de rechter. Waarom zou een conducteur nog voor een schamel loon zoveel risico lopen als hij zich niet beschermd kan voelen door de rechtstaat?

  2. Moet eerlijk zeggen dat ik niet verwachte hoe erg dit was.

    “**Twee mannen van 21 en 23 jaar hebben 90 dagen cel en een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen door de rechtbank in Alkmaar. De twee zijn veroordeeld vanwege de mishandeling van een conducteur bij station Schagen in september vorig jaar.**

    **De mannen uit Heiloo en Anna Paulowna kregen in totaal 93 dagen celstraf opgelegd: 90 dagen daarvan waren voorwaardelijk.**

    **Het gaat om een mishandeling op 13 september vorig jaar. Het duo zat in de trein richting Alkmaar en gingen bij station Schagen een conducteur te lijf. Hij wilde controleren of ze in het bezit waren van een vervoersbewijs. Toen hij ze aansprak, escaleerde dat al snel. De mannen hebben hem geschopt, geslagen, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten, kregen klappen.**

    **De daders vluchtten weg, maar werden kort na het incident in Schagen aangehouden.**”

    Dus even duidelijk, ze hebben met zijn tweeén 1 man aangevallen die zijn werk deed, met schoppen, slaan, bijten en een steekwapen. Mensen die probeerde in te grijpen kregen ook klappen, en daarna rende ze nog weg ook.

    De oorspronkelijke straf was 6 maanden cel straf.. Ik weet dat er vaak een discussie is van “langer straffen werkt niet!” etc.. dat is dan maar drie maanden geworden. En foei als je het weer een keer doet! Dan moet je alsnog 6 maanden zitten!

    “**Daarnaast moeten de twee 2500 euro smartengeld betalen aan de betrokken conducteur. De NS-medewerker zat na de mishandeling 202 dagen ziek thuis. Het was de eerste keer in zijn 25-jarige loopbaan dat hij werd geconfronteerd met geweld. Behalve het lichamelijke letsel door een zenuwbeschadiging in zijn hand kampte hij met ernstige psychische klachten. Sinds 1 april is hij weer aan het werk.**”

    2500 euro.. Daar mocht van mij nog wel een 0 extra komen te staan.

    Ik sta er eigenlijk ook van te kijken, hoe laag de straf is voor openlijk geweld. Jij mag dan rond lopen met een trauma, terwijl hun weer fluitend in de maatschappij rond lopen. Want iemand die dit doet, gaat daar echt niet mee in zijn maag zitten.

  3. Twee maandjes schoffelen en je kan iemand helemaal in el kaar trappen en steken.
    De conducteur die zijn werk deed heeft langer niet kunnen werken door ziekte dan deze moeten schoffelen.

Leave a Reply