Vänsterns EU-kandidat kräver förhandlingar med Ryssland



Vänsterns EU-kandidat kräver förhandlingar med Ryssland

by KorvMedBros

10 comments
  1. “– Jag vill inte låta ryssvänlig men vi måste tvinga Ryssland till förhandling på alla olika sätt, säger Marta Aguirre vidare.

    – Man måste utforska alla vägar. Att tvinga någon att släppa ifrån sig ett land genom fredsförhandling är inte att släppa hjälpen till Ukraina, säger hon.”

    Och där har hon ju helt rätt. Ryssland *ska* tvingas till förhandling, och de *ska* tvingas att släppa Ukraina. Vet inte riktigt var skandalen är. Väldigt klickbaitigt av Aftonbladet.

  2. De flesta historiska exempel visar att riktig fred bara blir möjligt när den ena sidan besegras helt. Ingen ska förhandla innan alla ryssar är ute ur Ukraina.

  3. självklart borde fred vara högst upp på agendan men problemet är att ryssland har varit väldigt tydliga med att eventuell fredsuppgörelse inte kommer innefatta att de släpper något erövrat territorium

  4. Jag tycker Karin Karlsbros argument är lite löjligt.

    “Jag är chockad över vad du står och säger från Vänsterpartiet. Att vi ska förhandla med Putin.”

    Att vara emot förhandlingar p.g.a att den ena sidan är dålig och opålitlig är väl en väldigt löjlig grej? Jag tror inte Karin hade sagt samma sak om Marta hade föreslagit förhandlingar ang. fred i Gaza med Hamas. *Att vi ska förhandla med Hamas?* Nej, så funkar det inte Karin. Man förhandlar och medlar med båda parterna i en konflikt, det är ofta så en konflikt tar slut. Whataboutism? Kanske, men jag tycker det är ett ganska bra argument i detta fall.

    Det är klart att förhandlingar med Putin inte kommer leda någonstans ändå, för Putin vill ha Ukraina och en garanti att Ukraina aldrig får gå med i NATO (så han kan invadera igen när världen fokuserar på något annat). Men att av principskäl vara emot fredsförhandlingar för att den ena ledaren är ond är väl jättelöjligt i en konflikt?

  5. [Vänsterns EU-kandidat kräver förhandlingar med Ryssland](https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jb1V34/vansterpartiets-eu-kandidat-kraver-forhandlingar-med-ryssland)

    > Vänsterpartiets fjärdenamn på EU-listan Marta Aguirre vill ha förhandlingar med Ryssland om kriget i Ukraina.
    >
    >Vänsterpartiet representerades av Marta Aguirre, fjärdenamn på partiets EU-valslista. När stödet till Ukraina kom upp i debatten på Kulturhuset i Stockholm kom ett något oväntat besked från vänsterpartisten.
    >
    >– **Vi måste stoppa kriget på alla sätt. Vi måste få Ryssland att sätta sig ner och förhandla om hur det ska bli efter kriget**, – **Det är oerhört tragiskt att fredstanken är död i den här panelen**.
    >
    >– Jag tycker att man ska se till att alla vägar till freden och ett slut på dödandet ska bedömas.
    >
    >– **Jag vill inte låta ryssvänlig men vi måste tvinga Ryssland till förhandling på alla olika sätt,** säger Marta Aguirre vidare.
    >
    >– Det är ofattbart, det som sägs. Jag är chockad över vad du står och säger från Vänsterpartiet. Att vi ska förhandla med Putin, säger Karlsbro.
    >

    >**– Man måste utforska alla vägar. Att tvinga någon att släppa ifrån sig ett land genom fredsförhandling är inte att släppa hjälpen till Ukraina, säger hon.**

  6. Finns inget att förhandla om. Ryssland ska lämna alla ukrainska territorium och betala för återuppbyggnad av Ukraina.

  7. smart taktik för ett fjärde-namn på listan. vänsterpartiet brukar väl få mellan 1-2 eu-parlamentariker, hon kanske kan dra tillräckligt många kryss för att hoppa 2 platser. spontant borde namn lägre på listan profilera sig mer aggressivt, även om det inte upskattas av partiet

    självklart en omoralisk ställning, men jag tror inte eu-parlamentet avgör om de ska ha fredsförhandlingar

  8. Alltså, hade det inte varit en kronisk lögnare, psykopat och narcissist som Putin hade det säkert varit möjligt för Ryssland att hålla sig till ett fredsavtal.

    Förståeligt att ukrainska män inte vill mista livet eller döda. Västvärlden behöver stötta Ukraina på alla sätt o vis.

  9. Vänstern älskar allt som är anti-väst. Många vänsterpartister önskar att Ryssland vinner.

Leave a Reply