“Chiria e 400 de euro şi salariul 500, te-ai descurca?”. Revolta tinerilor care nu au loc de muncă



“Chiria e 400 de euro şi salariul 500, te-ai descurca?”. Revolta tinerilor care nu au loc de muncă



by hitchinvertigo

11 comments
  1. Adevărul trist e că dacă nu vii dintr-o familie care are deja bani strânși (încât să îți cumpere un apartament sau să îți plătească ei chiria primii N ani), nu ai de ales, te descurci cum poți.

    Fie stai in chirie cu o prietenă/prieten, fie cu sora/fratele/vărul de încredere, și împărți la 2 sau 3, fie cauti o garsonieră nu prea decenta la naiba in praz. Mâncatul în oraș nu e o opțiune, ci gătești cu ce prinzi la oferte, mai puține ieșiri etc, toate astea până când îți crești salariul (și aici trebuie multă muncă și putere de sine în a arăta m*e la angajatori și a schimba pe cât de des compania – anual/la 2 ani)

    Ce mă supără mai tare e că unii din categoria care au deja bani nu au pic de empatie față de restul mai puțin norocoși. Îi auzi spunând că mai bine te întorci de unde ai venit, că să rămâi sărac toată viața, că visezi prea departe.

    Alt lucru care mă supără e că tot ăia bătrâni comuniști cu bani ne aleg viitorul (care va fi mai mai rău)

  2. Salariul il primesti in functie de ce stii sa faci. E normal sa primesti minim daca nu stii nimic.

    Poate trebuia sa faci 4 ani de experienta de munca in loc de 4 ani de o facultate fara viitor, just saying.

  3. Salariile sunt ciudate. 3300 Ron cineva Jr la început de drum, 3700 cineva cu 15 ani experiență (vb de zona de accounting) dar sunt sigur că și în alte domenii. 4000+ Ron casier la lidl

  4. Problema mare e că pur și simplu nu există oportunități. În orice domeniu ai căuta, corporație sau construcții, toți vor să ai 2-3 ani de experiență, dar n-ai cum să faci experiență că nu te angajează nimeni. Până și în fabrici ca operator sunt unii care cer 6-12 luni de experiență în condițiile în care nu-ți ia mai mult de 5 zile să înveți munca unui operator.

    Să nu mai zic că sunt multe domenii în România gen farmacie, educație sau unele tipuri de inginerie în care mori de foame. Plafonul salarial e atât de jos și joburile disponibile sunt atât de puține încât singurul lucru care-ți rămâne de făcut e să pleci din țară.

  5. dupa 5 ani de facultate, licenta si master pleci pe un salariu de 500 de euro? pai de ce sa mai faci scoala?

  6. Nu știu cum să vă spun dar nicăieri în vest la 23-24 de ani nu stă nimeni singur în chirie. Închiriezi o cameră într-un apartament mai mare cu alți prieteni până strângi de un depozit sau îți faci un partener/partenera și vă mutați împreună.

  7. Mananci de 8 lei pe zi si investesti 250 de lei. Caldura nu folosesti in apartament. Iei apa de la cismea.

    Soluti exista daca vrei, dar na, daca esti un tanar puturos.

  8. In majoritatea orașelor in afara de Iași, Cluj, București si Timișoara, salariile cam oriunde te uiti sunt intre 2500 si 3500 de lei. Fie că te uiti ca junior accountant sau ca lucrător in depozit. Se cere peste tot experiență, mai nimeni nu decontează transportul, și perspectivele de progres profesional sunt zero. In Constanța de exemplu, daca nu prinzi un loc in port sau nu vrei sa muncești 16 ore pe zi ca ospătar pe vară cu salariul la gri, atunci e ca si cum nu ai exista. Adevărul e ca in ultimii ani, pare tot mai mult ca singurele oportunități de progres profesional le poti avea daca te muti in 3-4 orașe din Romania. Ori asta nu e sustenabilil

  9. am terminat facultate + master. primul job 500 euro. am impartit un apartament cu inca 3 persoane pe care nu le cunosteam deloc inainte sa ma mut cu ei (plateam 100 euro pe camera). am schimbat 7 joburi in 10 ani. apoi am plecat din tara..

  10. la garsoniera nu este 400 euro, nu stiu de unde ati scos preturile astea, poate la 3 camere in anumite zone.Pe sos Giurgiului de ex nu se practica astfel de preturi – si zona este f buna de cand Baluta este primar

  11. Un reportaj jenant marca Antena oarecare…Sa-si rupa carca…moto-ul unei parti a generatiei tinere rasfatate de parinti si nepregatiti pentru viata…tineri care in realitate au avut mai multa vacanta decat scoala, dar au asteptari sa fie platiti cu mii de euro numai ca respira si apar la servici…supracalificare in piata de munca romanesca…alta gluma jenanta

Leave a Reply