Uuring: valdav enamus pole Kaja Kallase tööga rahul



Kaja Kallasel oleks aeg peaministri ametist tagasi astuda!

by MrLectromag

14 comments
  1. Rahvas pole mitte kunagi mitte ühegi ministri tööga rahul olnud

  2. Kui eesti majandus on viidud sellisesse olukorda, mis on ainuke riik euroopas, kus on üheksandat kvartalit järjest majanduslangus siis võiks olla see märk, et ei saa tööga hakkama ja lasta kellelgi teisel riiki juhtida. See, et geodeet mõtleb iga päev ka uusi sanktsioone rahvale välja, üks hullem idee kui teine, ei ole ka väga kasuks valitsusele.

  3. Arvamused võivad erineda, aga see, et peamiselt vatnikud (nagu praegugi) selliseid poste teevad, on hetke seisu ja seda, mis osas Kallas edukas on olnud, iseloomustav.

    OP, pakun sullegi välja – kui Eesti kodakondsusest loobud, ja kirjutad alla ametlikule lubadusele, et kunagi enam Eestisse ei tule, võin su autoga tasuta Narva silla juurde ära viia.

  4. Ma saan aru, et valitsuse tegevuse alus on koalitsioonilepe, mis omakorda on Riigikogu koosseisu poliitiliste realiteetide funktsioon. Peaminister on põhimõtteliselt ministrite koordinaator, ta ei saa ainuisikuliselt “majandust tõusma panna”. Või mida Kaja Kallasele täpsemalt ette heidetakse?

  5. >Kaja Kallasel oleks aeg peaministri ametist tagasi astuda!

    Miks? Tal on ju Riigikogu enamuse toetus olemas. Eesti oleks üsna ebastabiilne riik, kui me hakkaks tänavaküsitluste põhjal kohe valitsust muutma, kui küsitletute enamik tulemusega rahul ei ole.

  6. Endiselt arvan, et Kaja on OK peaminister. Talle on jagatud lihtsalt sitad kaardid. Kas saab paremini? Kindlasti saab. Näiteks ei mõista mina, mis point on sellel maksuküüru kaotamisel kui kõik on sellega juba harjunud, aga see toob ca 500milj miinust eelarvesse. Majanduslangus ajada ainult Kaja süüks on ikka puhas lollus. Kaja peaks isiklikult Euroopa ja Skandinaavia majandused tõusule aitama ning Euribori langetama?

  7. Naljakas on see, et Kajat kaitsevad siinsed tegelased täpselt samade võtete ja põhjendustega nagu vene inforuumis vatnikud Putinit. 

    Paar nime ära vahetada ja tekst panna vene keelde loeks nagu vene telegrammi. 

    1. Kõiges on süüdi Jeltsini aeg … Khmm khmm Ratase valitsus. See, et Putin on viiendat korda president ja Kaja kolmas kord peaminister järjest ei puutu asjasse. 

    2. Vene vatnikud – lääne sanktsioonid mõjutavad. Kaja vatnikud, Euroopa majanduslangus mõjutab.

    3. Kõik peale Putini oleks hullem. Kõik peale Kaja oleks hullem. 

    4. Maksutõusud on tegelikult head (ka Venemaal on kõvasti makse tõstetud). 

    5. Kõik kes on vastu, on natsid

    6. Kui midagi ei meeldi, minge ära

    Paistab, et inimestel kes midagi pimesi toetavad on ajud ühesuguse ehitusega ….

  8. Ma ise olen küll rahul. Toimetab peaaegu täpselt nii nagu ma eeldasin reformari puhul, lihtsalt Kaja ise on veelgi rumalam kui oleks inimlikult suutnud uskuda, see aspekt ehk isegi on veidi imestust tekitav.

  9. 1. ~~Uudise “algallikas” on BNS, mis kuulub AS Postimees Gruppile.~~ Edit: Andmete tegelik allikas on ära toodud ERRi uudises, mis on postituse lõpus.
    2. Postimees on Isamaa poole kallutatud uudisteväljaanne.
    3. Postimehele ei meeldi Kaja Kallas, Postimehele ei meeldi Reformierakond, Postimehele meeldib erakond Isamaa.
    4. ~~Uudises polnud toodud, kui suur on valim. Valimi suurus oleks miinimum, mida küsitlusele tuleks lisada. Tõsiseltvõetava uuringu/küsitluse aluseks on andmed, mis on avalikustatud.~~
    5. Postimehe omanik on Margus Linnamäe.
    6. Margus Linnamäe on Isamaa liige.

    Edit: Juurde ERRis tunduvalt asjalikum uudis sama teema kohta. [https://www.err.ee/1609335657/norstat-reformierakonna-reiting-uletas-ekre-t](https://www.err.ee/1609335657/norstat-reformierakonna-reiting-uletas-ekre-t) (valim 4003). Nüüd kui teame uuringu kohta rohkem andmeid, saab öelda, et see on usaldusväärsem, kui esmapilgul BNSi küsitlus.

  10. Ma ei saa aru, mis ving siin toimub? Selle koalitsiooni eesmärk oli abieluvõrdsus. Tehti ju ära? Mõned ülbikud veel ilkusid, et näe: tuli abieluvõrdsus ja riik ei kukkunudki kokku. No peesitage siis selle abieluvõrdsuse valguses edasi ja imege päkka sest valimistel ei kottinud majandusteemad kedagi. Ei praegust koalitsiooni ega opositsiooni. Ja kindlasti mitte valijaid.

    Ehk siis tõsiselt öeldes: koalitsioon moodustati sotsiaalselt liberaalsete erakondade poolt. Paraku on nad majanduslikult vastandlikel seisukohtadel. Kaja “viga” on selles, et ta ei taha eelnevate reformikatest peaministrite kombel koalitsiooni väiksematest osapooltest üle sõita vaid proovib kompromisse leida. Paraku pole praegu see aeg. Kärped oleks pidanud olema juba ammu tehtud, maksuküür lahendatud kasvõi tulumaksuvaba miinimumi kaotamisega jne.

  11. Otsused otsusteks, aga Kaja on poliitikuna ja suhtlejana ikka ülisitt. Eeldaks, et reformi palgal on Eesti parimad suhtekorraldusfirmad, aga see, kuidas ja milliseid asju Kaja räägib ja kuidas ta igalt poolt peksa saab, paneb mõtlema, kas need konsultatsioonifirmad annavad sitta nõu või Kaja ei võta neid lihtsalt kuulda.

Leave a Reply