Τουρισμός: Η σεζόν ξεκινά με 80.000 κενές θέσεις εργασίας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τουρισμός: Η σεζόν ξεκινά με 80.000 κενές θέσεις εργασίας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

by Illustrious-Sir-6501

8 comments
  1. Σε άλλα νέα της ημέρας, υπολείπονται 80.000 βίλες στην Εκάλη με ενοίκιο 200€ και διάρκεια συμβολαίου 1 έτος αλλά να μείνει τζάμπα άλλα 3 έτη ο ενοικιαστής.

  2. Κενές θέσεις σκλάβων… Θα πάρουν Ινδούς κλαιν.

  3. Καλύτερα να βλέπω την κόρη μου σπίτι, να περάσει ένα καλοκαίρι όπως αυτή το θέλει πάρα να γίνει σκλάβος για (ούτε) τρείς και εξήντα. Εγώ ξέρω πως όταν έχεις ανάγκη χέρια τα πληρώνεις. Και για να προλάβω διάφορους, είμαι εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, ποτέ δεν είχα παρέδωσε για δουλειά με το δημόσιο (ούτε το ευρύτερο) και όταν δεν παίρνω αυτά που πρέπει να πάρω σηκώνω σκόνη από την φασαρία.

  4. Να τους πληρώσουν όπως πρέπει, να εργάζονται τις ώρες που πρέπει, να διαβιούν ανθρώπινα όπως πρέπει και είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις. Αν θέλουν αντί εργαζόμενους σκλάβους τότε σίγουρα οι εργοδότες θα δουν αυτές τις 80.000 να γίνονται 100 ή και 200.000 κενές θέσεις. Μερικοί από αυτούς τους εργοδότες νόμισαν ότι θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους με άλλους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και εκείνοι τους έριξαν πόρτα.

  5. Επιτέλους και ένα καλό νέο σε αυτή την χώρα

  6. *Jobmatch*

    *Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αναμένεται να θέσει άμεσα σε λειτουργία μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, την Jobmatch, μέσω της οποίας θα γίνεται η σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού. Μέσω αυτής θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία στον κλάδο του τουρισμού να διασυνδεθούν άμεσα με τους εργοδότες που αναζητούν προσωπικό. Βάσει του σχεδιασμού, ο υποψήφιος εργαζόμενος, αφού κατεβάσει δωρεάν τη σχετική εφαρμογή από το App Store ή το Playstore, θα σκιαγραφεί το προφίλ του. Θα διαμορφώνει δηλαδή το περίγραμμα των θέσεων εργασίας στις οποίες επιθυμεί να απασχοληθεί, θα καθορίζει το ωράριο, την περιοχή, αλλά και το εύρος του μισθού. Αντιστοίχως οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν άμεσα σύνδεση (match) με τον εργαζόμενο στη θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάσει της περιοχής που δραστηριοποιούνται, του εύρους των αμοιβών που είναι διατεθειμένοι να δώσουν και των προσόντων που αναζητούν. Εφόσον υπάρξει αντιστοίχιση εργαζομένου με εργοδότη, άμεσα θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικώς. Η νέα αυτή εφαρμογή από τη ΔΥΠΑ θα αφορά τόσο τους κλάδους προσωρινής όσο και μόνιμης εργασίας σε εστίαση και τουρισμό.*

    Ελληνικό Tinder για εύρεση εργασίας …

    Καλά θα πάει. Σίγουρα.

Leave a Reply