Meghalt Tamás Gáspár Miklós



Meghalt Tamás Gáspár Miklós

23 comments
  1. Mocskos nagy komcsi volt és a stílusa is idegesítő volt. De azt nem lehet tagadni, hogy helyén volt neki a gerince és mindig kiállt az aljasság és a gusztustalan szervilizmus ellen. Ritkán értettem vele egyet, de akkor olyan volt, mintha a közélet verőerén lett volna a hüvelykujja. Bárcsak ne neki lett volna igaza a végén az ország sorsáról…

  2. Ritka nagy balfasz volt, aki azon filozófusok táborát erősítette, aki mindenféle hülyeséget összehordott, de legalább választékosan, és ezért azt hitte az átlagember, hogy valami nagy okosságot mond. De legalább meggyőződéses balfasz volt, ebben az országban az is valami. RIP.

  3. Elment még egy ember, akit imádtak az itteni fotelharcosok is szapulni. Majd évtizedek múlva megértik, hogy miről beszélt nekik TGM.
    RIP.

  4. Nem kedveltem és nagyon keves dologban értettem vele egyet.
    Mégis hiányozni fog, mert egy nagy formátumú, fontos ember volt, aki egy olyan vita- és közbeszéd-stílust gyakorlatilag egyszemélyben életben, ami vele valószínűleg végleg kiveszett itthon.

  5. A kontinentális filozófia eleve szánalmas, nevetséges vergődés, és így TGM, aki ennek “művelője” volt, per definitionem idióta. A baj az, hogy túlértékelt idióta.

  6. Nem mindig értettem vele egyet, de becsültem az elkötelezettségét az eszmék mellett, amiket választott. Néha én éreztem kínosan magam, amikor adott a szarnak egy pofont és a fos ellenzéket osztotta. Igaza volt és fájt hogy ez a legjobb és legőszintébb amit valaki elmondhat a helyzetről.

    Azt akartam írni, hogy egy életút interjú a partizánon jó lett volna vele, de volt 18-ban, azt majd megnézem.

    Hiányozni fog a magyar közéletből, egy becsülendő embert vesztett el a haza.

  7. Nagyon értékes gondolkodó volt, és a politikai irányvonala (amennyire nem-akadémikusként ki tudtam venni az írásaiból) erősen egybevágott a sajátoméval. Egy rendkívül mélyen és élesen gondolkodó embert veszített az ország 🙁

    Pont a napokban hallgattam egy előadását, és két hete még cikke jelent meg Mércén – nagyon fura hogy ilyen hirtelen már “nincs”. (És csak most láttam azt az októberi Telexes hírt, hogy már évek óta súlyos beteg volt 🙁 )

  8. Mindig láttam a teraszomról, ahogy kézen fogva viszi a kislányát az iskolába. Sajnálom TGM-et is, a kislányt is. Páratlan gondolkodó volt, a hiányát meg fogja érezni az akadémia.

Leave a Reply