Veľmi stručne zhrnuté dôvody ako je to možné :
https://dennikn.sk/blog/5294050/preco-ludia-bez-domova-odmietaju-pomoc-aj-ked-ju-potrebuju/
PS : Nadpis hovorí jedno, ale je to všeobecné, nie len o bezdomovcoch.
—
Puzzled_Product555

Veľmi stručne zhrnuté dôvody ako je to možné :
https://dennikn.sk/blog/5294050/preco-ludia-bez-domova-odmietaju-pomoc-aj-ked-ju-potrebuju/
PS : Nadpis hovorí jedno, ale je to všeobecné, nie len o bezdomovcoch.
—
Puzzled_Product555
2 comments
V podstate chrania iných, aby neskončili rovnako? 🫨
Podla mna pre to, ze ta tvoja “pomoc” skratka nepomaha.
Ja som si v zivote X krat pytala pomoc na zaklade takych tych rad, ze ved nie je hanba si pomoc vypytat…a v drvivej vacsine pripadov som ju nedostala. Bud ti pomoct nevedia, alebo nechcu. A vela ludi si “pomoc” predstavuje len recami. A presne su potom nasrati, ze si nevdacny ked to neprijimas, lebo to jednoducho nefunguje.
Poviem priklad. Napriklad kedysi davno, davno, viac ako 10 rokov dozadu som si nevedela najst pracu. (cerstva absolventka humanitnej VS bez praxe) A pytala som sa vsetkym naokolo, ze ci o niecom nevedia, ci u nich v praci niekoho nezhanaju…no a odpoved bola, ze nie. Ale mali plnu hubu reci ohladom toho, co by som mala spravit. A to vie byt strasne neprijemne ked sa s tebou bavia ako s idiotom a davaju ti rady, ktore si pocul uz tisickrat. A urcitom bode sa dostanes do levelu, ze od nich uz fakt nic nechces pocut, lebo to jednoducho nepomaha. Ze jednoducho nech su radsej ticho, alebo nech hovoria o pocasi. Ked si v takej situacii tak jedina pomoc, ktora by ti realne pomahla je “prid sem o desiatej na pohovor, mame volne miesto” A nie dookola pocuvat “a neskusala si/a preco nespravis toto/ a ty sa asi slabo snazis…a blablabla”. No a ked tisic ludi len “tliacha”, tak uz nemas uz pocuvat ani toho tisicprveho, ktory by mozno pomoct realne vedel. Navyse ti ludia ked im “kontrujes”, ze napriklad nemozes robit tu a tu pracu, lebo to zo zdravotnych dovodov nezvladnes ti vacsinou stavnato povedia, ze sa vyhovaras a ze vlastne tak ti treba ked ty sam nechces.
A rovnako – ci mas zdravotne problemy, alebo si nevies najst partnera/partnerku…hocico. Tak ludia jednoducho nepomahaju. Tliachaju o tom, co by si mal a nemal spravit.