Minulý rok som kúpil byt v malej bytovke. Je tam asi 5 bytov, s tým že napr. jeden je len prerobená pivnica, taktiež môj byt bol “vytvorený” rozdelením jedného veľkého na dva.

Suseda od ktorej som byt kupoval býva práve v tej “druhej polovici”.

Písala mi pred pár dňami že videli behať potkana a dali spraviť deratizáciu. Je normálne to deliť medzi počet majiteľov a som mimo ja ?

Prestigious-Guava-94

12 comments
  1. ano je to normalne, ale deli sa to na byty … ked ma niekto 3 byty z 5, tak nech zaplati 3/5 nakladov
    takisto ze to bolo bez dokladu moze znamenat ze to stalo 50e, to nezistis..

normalne toto robi sprava domu a je to vyuctovane v nakladoch za byvanie. ak nemate dedikovaneho spravcu, tak by ste mali mat, lebo kto sa potom stara o vsetky revizie a tak?

PS: deratizacne pasce a plagatiky by si mala vidiet

2. Ziadaj si potvrdenie o uhrade.

Alebo mozes povedat ze “kupil som novu ziarovku za 3000 eur, bez blocka lebo to je lacnejsie, pls posli mi tisicku na ucet”.

To sa takto nerobi do psej matere, ze vyriesim vsetko hr-hr a potom chcem od ludi prachy. Najprv sa aspon dohodnem, nie?

3. Nevadí mi že to je bez bloku, nemyslím si že klame o sume. Príde mi ale že by sa to malo deliť na počet bytov.

4. Hmm… Ak ste sa na tej deratizacii dopredu dohodli, tak by som jej tych €60 zaplatil.

Ak ziada tu platbu bez predchadzajucej dohody, tak by som si vyziadal fakturu/blok, na zaklade ktorej jej tu tretinu rad zaplatim. Takze by som jej nic nezaplatil, ak ju nema.

5. Asi najspravodlivejsie by bolo delit to na pocet bytov. Ale…

Je to rozdiel 28 €. Asi by som sa ozval a navrhol to, ale ak by na tom trval, tak by som to nehrotil – niekedy je lepsie urobit gesto pre dobre susedske vztahy a brat to ako investiciu.

6. Pri tích pár bytoch by mi to nevadilo. Ale dávať peniaze len preto že údajne videla potkana a údajne prebehla deratizácia ?

7. Ráta sa to na počet bytov. Sú to spoločne priestory a tam sa opravy a pod rozratavaju ak to nepokrýva fond

8. Podla mna teta to takto robi uz roky a nie je velmi zvyknuta na to, ze by jej niekto odporoval. Aspon taky mam z toho pocit. Mozno si zakazdym aj nejake eura odlozi pre seba, lebo doteraz jej to vzdy prechadzalo.

Podla mna zaplat, no vysvetli jej ze takto to nemoze pokracovat a pozaduj ze nabuduce nech doda aj doklad o platbe a vykonanej cinnosti. A ak sa to bude opakovat, tak sa len odvolaj na tuto spravu a neplat. Mozno sa pouci, ak bude musiet sama platit celu sumu.

9. Deli sa to poctom bytov pripadne vymerou (metre stvorcove).

Leave a Reply