Zdravíčko, v létě jedu pracovně do Asie. Budu ubytován u kolegy, který miluje cestování, historii atd. Chci mu dovést “kus česka”, ale nevím, přesně co. Jelikož je kolega abstinent, alkohol by byl nevhod a nějaké pochutiny se mi nechtějí převážet letadlem. Napadlo mě dovést anglický překlad Švejka (mé oblíbené knihy). V knížce je je pár politických a geografických mapek pro orientaci, krátké povídání o Haškovi a jeho životě (k pochopení příběhu), návod, jak číst české názvy a jména a také jsou tam krásné ilustrace od Lady.
Budu rád za tipy, třeba vymyslíte něco 100x lepšího!!😎
—
FifqoJeGay
8 comments
Krtečka, to je jasný
If they drink, some Pilsner or other renowned Czech lager.
If they don’t, Hořické trubičky. They’re a regionally protected Czech chocolate snack.
Knížka je super nápad, pak určitě Krteček, taky by mohl být fajn nějaký kalendář s českými motivy, magnetka nebo třeba Vltavín či Ježek v kleci.
Nevím, jestli knížka bolševického ožraly, který na tento stav zhynul v 39, je to pravé.
Hele nedavno jsem zjistil, ze v Roznove pod Radhostem je vyroba svicek, firma Unipar. Delaji svicky unikatni technologii. Je to lehke do kufru a muzes si nechat vytisknout logo firmy nebo cokoliv na telo svicky. Za me super.
Krteček je dost znamej svetově. Já bych ale kolegovi vzal pervitin osobně. U nás v práci by to ocenil asi nejvíc
Švejk super. Napadají mě ještě vltavíny.
Špalíček dobrých českých vtipů