My turn, da pizdim čez kolesarje.
Uglavnem ko sem bral zgodbe o kolesarjih pa kakšno delajo sem si mislu pa to vozniki pretiravajo. Nemore bit tk hudo in to je tudi res ni tk hudo, je hujš.
Danes v Trzinu vstopim v krožno (https://maps.app.goo.gl/R8PUPqMiC4WdDmkw8). Točno tukaj ko sem dal streetview je stalo 6 avtov in so čakali da lahko vstopijo v krožno, jaz sem že bil v krožnem, ker sem na nasprotnem uvozu vstopu. Sreča sem gledal avte ki so čakali ne pa svojga izhoda iz krožnega, ker če bi danes od enga partnerka/žena/mama nebi prišla domov. Ženska se je peljala mimo VSEH avotv, ki so čakali da vstopijo v krožno in niti ni pogledala v krožno sam direkt notri kot Verstappen v Saint devote v Monaku. Sekundo kasnej bi zabremzu pa bi jo mel na havbi. Jaz sem ji potrobu pa pokazu nakazu WTF ti delaš ona je samo skomignala z rameni čes je kar je. Seveda se je pripeljala po cesti ČEPRAV ima zraven kolesarsko stezo.
Ljudje prosim vas če se sami nimate radi vas sigurno kdo drug ima pa če ste na rolki/skiroju/peciklu/…. Dejte bit pozorni ker maks kar se avtu zgodi je malo zvitega plega mogoč počena šipa vam pa v najboljšem primeru par mescev okrevanja v najhujšem bote pa cimprese vohali.
Pa če mogoče ti kolesarka bereš to ODPRI OČI, ker enkrat boš naletela na enga, ki nebo zbran pri vožnji ali pa bo glih neki radijsko postajo prestavlu…
Rant over
—
strozx
10 comments
Bo treba megathread za rant nad kolesarji narediti? Ker res ne rabimo objave o njih vsak dan.
To ni post o kolesarjih, ampak o tebi in eni ženski.. Post o kolesarjih bi bil: mate diske ali v-brakes?
Cagies seething!
Valid crash out
Šele prva tema o kolesarjih danes?

Kolesarji ne pašejo na cesto. Dejasnko bi jim morali prepovedati. Enako kot skiroji.
Kje vi sploh najdete kolesarske, jaz srecujem samo tipe ki kolesarjo 😢
P.s. kolesarka v postu prosim javi se v dm
Omenjena situacija res nima opravičila. Lepo je tam zrihtana kolesarska, ima jo za uporabljat. Je pa res, da povsod ni tako. Npr. čez Črnuče je kolesarska taka, da ima na vsakem dovozu “robnik”, kjer non stop meče kolesarje. Pogosto tudi iz kolesarske steze vrže kolesarje na cesto. Sploh nove talne označbe, ki pravzaprav nimajo pomena. Koleasrska infrastruktura pri nas ni zrihtana, tako kolesarje odvrne, da bi jo na splošno upoštevali.
Za vsako rit palica raste. Ko gre kolesar enkrat čez havbo, ga bo (na žalost) bolečina naučila. Takrat ni važno, ali je delal prekršek ali ne, v vsak primeru bo mislil: “Ali res nisem mogel kaj drugače narediti?”
Za dobro tebe se pomiri!
Lp, Ljubomir