Otázka hlavne pre majiteľov mačiek/mačacie chovné stanice/mačacie útulky 🐈
Máme takmer ročného maincoona, kocúra Erwina. Kúpili sme mu automatický záchod ktorý v pohode používa UBPet C20 (https://www.mistores.sk/produkt/inteligentny-samocistiaci-box-pre-macky-ubpet-c20/)
Avšak – vždy pred tým než ide sr💩ť si vyhrabe labou piesok zo záchodu akoby si robil miesto alebo jamku. Podstielky má akurát, menej mať nemôže a viac by bolo už príliš pre otočný mechanizmus záchodu. Potom keď sa vyse💩rie tak hov💩no nezahrabe a keďže tento záchod nie je krytý tak si asi viete predstaviť akú arómu to nezahrabané “poleno” v záchode po ňom urobí na pól domu…
V tomto prípade hneď ako môžem to hov💩no idem zasypať podstielkou aby tak nesmrdelo + otvorím okno.
Hneď oproti záchodu cca 50cm v rovnocennej výške vchodu do záchodu je umiestnený aj pohlcovač pachov Rojeco 4000mAh (https://www.mistores.sk/produkt/rojeco-4000mah-deodorizer-pre-macky/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=GoogleFeed&utm_medium=cpc&utm_term=166478&gad_source=1&gad_campaignid=21573594212&gbraid=0AAAAAC5qRplr2keBK6kgq7ShjEoa2_urB&gclid=CjwKCAjwzevPBhBaEiwAplAxvkKdZ17PqhbFktqD33xbznoS8xwq4DuNJquHF1gVP4gHPM6JPGFzBxoCQCgQAvD_BwE) ktorý asi robí čo má no nie tak efektívne aby smrad kompletne a hneď dokázal odstrániť.
Kvôli čomu si tú podstielku zo záchodu vyhrabe?
Máte skúsenosť s niečím podobným – priam týmto istým?
Ak áno, ako to riešite?
Uvítam akýkoľvek tip alebo Vašu skúsenosť.
—
filipix10
3 comments
kocúr má byť vonku a chytať hlodavce
tiež mám mačku, ktorá niekedy vyhrabe aj tretinu podstielky zo záchoda, beriem to tak, že si robí jamku a jednoducho sa nenecháva obmedzovať nejakým mini pidi rozmerom záchodu, lebo prečo by mala? a tiež mám mačku, ktorá po sebe hovienka nezahrabáva, a nakoľko nemá zdravotný problém, podstielka jej vyhovuje a záchod nie je natoľko špinavý, aby sa v ňom nechcela hrabať, tak predpokladám, že len prejavuje svoju dominanciu a značkuje si teritórium.
inak je tento váš záchod safe? zachytila som nejaké informácie o nie pekných nehodách s podobnými záchodmi, v ktorých sa mačky zasekli a nie vždy to dopadlo najlepšie.
Macky si vzdy vyhrabu predtym ako idu poo/pee. To, ze nezahrabava je bud chyba jeho mamy/macky alebo chovatela, maciatka sa napr veci ako zahrabavat ucia od rodica. Popripade starsie macky prestanu zahrabavat niekedy, ale to sa tvojho fesiho netyka.