Ο Αχιλλέας Μπέος ζητά να σβηστούν τα ονόματα των Τεμπών από το Σύνταγμα, «να παρέμβει ο Μητσοτάκης»

FantasticQuartet

12 comments
  1. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, με σοβαρότητα, ποιος ψηφίζει αυτό το πράγμα; Γιατί άνθρωπος αυτό, δεν είναι.

2. νομίζω επίσης είχε πει και για τους πούστιδες κάτι? νομίζω , το θυμάμαι θολά κάπως

3. “Τι μαλακια να βγω να πω για να παρω λίγη δημοσιοτητα?”

4. τα ονόματα εκεί είναι η μοναδική δικαιοσύνη που θα λάβουν αυτά τα άτομα θεωρώ. Απλά θα γίνουν το νέο μας μνημείο εσσαεί…

5. Χεσε μας μωρή καπότα. Κοιτα να βγάλεις τα γεράματα εκτός κορυδαλλού και τα λέμε

6. Και είπε να γίνει ένα πιο σωστό και σχεδιασμένο μνημείο. Τελείως clickbait ο τίτλος.

7. Τώρα το μάθε ίντερνετ explorer έχει?

8. Αν ήταν των παιδιών του τα ονόματα θα το έλεγε αυτό;

9. > Πρότεινε τη δημιουργία ενός οργανωμένου και θεσμικού μνημείου για τα θύματα, με πρωτοβουλία των οικογενειών και τη στήριξη της Πολιτείας, σε χώρο που θα επιλεγεί με κριτήρια σεβασμού και αρμόζουσας αισθητικής

Λίγη ανάγνωση δεν βλάπτει ρε παιδιά.

10. Το τι λέει ο Μπεος με αφήνει αδιάφορο. Το ότι πρέπει να σβηστούν κάποτε τα ονόματα από την πλατεία Συντάγματος , είναι λογικό. Τα ονόματα εκεί , αυτή την στιγμή δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο, παρά μόνο πολιτικά συμφέροντα. Κάποιοι έκαναν καριέρα πολιτική , επαγγελματική, κοινωνική στα social media με την Τραγωδία. Και δεν το λέω επειδή υποστηρίζω Κούλη γιατί δεν τον υποστηρίζω. Δεν θέλω η τραγωδία να καπελωνεται από πολιτικές φωνές . Το πολιτικό σύστημα θα την καπελωσει ενώ έχει το ίδιο ευθύνες για την απαξίωση τόσες δεκαετίες των σιδηροδρόμων . Την μνήμη της τραγωδίας την θέλω καθαρή χώρις χρώματα, γιατί καθαρή σαν την αλήθεια τρομάζει περισσότερο. Η τραγωδία των Τεμπών θα μείνει για πολλές δεκαετίες στην συλλογική μνήμη το ίδιο και οι ευθύνες πολιτικές, ποινικές κλπ . Ο χώρος όμως της πλατείας Συντάγματος ανήκει σε άλλους νεκρούς που σκοτώθηκαν μαχόμενοι για έναν σκοπό ιερό. Αν θα πρέπει να γίνει κάπου Πλατεία μνήμης τραγωδίας Τεμπών, αν θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ταμπέλα τύπου “Δεν Ξεχνώ” στον Σταθμό τραίνων της Αθήνας , της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης αν θα πρέπει να τελείται ημέρα μνήμης, ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να το συζητήσουμε και να σκεφτούμε να το κάνουμε.

Leave a Reply