Ahojte, zariaďujem byt a práve riešim kuchyňu, tak si idem po radu.
Je to trochu ťažší oriešok kvôli rozmerom a dispozícii, keďže sa v kuchyni nachádzajú aj stúpačky.
Dĺžka je 3 metre a šírka 2,3 metra. Celé to bude veľmi podobné tejto kuchyni, ktorú prikladám ako príklad (farba bude krémovejšia v kombinácii s drevom, ale drevo plánujem použiť asi iba na pracovnú dosku a zástenu).
Dole budú šuplíky približne 80–90 cm. Pracovná doska bude klasicky 60 cm na ľavej strane a od stredu pri okne bude 40 cm doska, ktorá sa potiahne až na opačnú stranu.
V strede budú 40 cm skrinky, ktoré budú mať tiež šuplíky.
Celý čas som plánoval 120 cm na ľavej strane aj na sedenie s barovými stoličkami pre 2 ľudí. Lenže tento plán zlyhal, pretože sa to tam jednoducho nezmestí, ak tam má zostať aj 30 cm potravinová skrinka.
Chcem sa s vami poradiť, čo by ste urobili vy.
Radšej uprednostniť pracovnú plochu a zároveň plochu na sedenie, ktorá by mala 135 cm, alebo potravinovú skrinku s výsuvom, pričom pracovná plocha na ľavej strane by mala 105 cm?
Plus 150 cm kuchyne by malo tým pádom prechod široký 110 cm medzi stranami, čiže polovica kuchyne by mala prechod 110 cm a zvyšok 130 cm, keďže potravinová skrinka by mala hĺbku tiež 60 cm, aby bola zarovno s rúrou a chladničkou.
—
DieHard9999
3 comments
Na barový židličkach nikdy sedět nebudeš. Budeš sedět v obýváku. Potravinová skříň nebo úložiště potravin je nutnost. Přemýšlej do budoucnosti.
Bro má 200 skriniek a chýba mu jedna na potraviny…
Vieš čo sú rôzni ľudia – jeden z mojich najlepších kamošov si tak zaskrinkoval kuchyňu že všade kde sa pozrieš sú skrinky a keď máš pocit že už viac ich nemôže byť, tak nad tebou sú tiež skrinky ktoré vypadajú, že každú chvíľu na teba padnú (asi nový trend, mať ich tak divne vysunuté ale ok). Detskú izbu zas tak zaskrinkoval že jeho dcére ostalo na pohyb 1x1m v strede ak si teda odsunie stoličku do druhej izby..
A ja som zas fanúšik minimalistickejšieho priestoru s väčšou plochou na pohyb.
Každý je iný, sprav ako uznáš za vhodné 😉
Každá skrinka vie byť potravinová…