Като ученик почти всяка вечер спах по-малко от нужното, а съученици които живеят по-далече ставаха в 5 часа за да дойдат на училище.
Според Брайн Джонсън, сънят е най-важното от всичко което прави.
Защо и физическо? Това е единственият предмет в които голяма част е социализация, игра в отбор и тн. Също така слънце, въздух. В днешно време по-скоро това трябва на децата, а не повече време пред екрани и книги.
Подобрява тялото и ума, има пре-достатъчно други предмети в които ако разбираш може да ти е интересно, ако не стоиш и чакаш 45 минути часа да мине.
При нас имаше 2-3 часа физическо, но само 5-10 човек играха, другите стояха на пейката. И може да не е куул да играеш, но затова е учителя там да ни кара да го правим.
Гласувайте за мен с бюлетина номер 69.
—
beensandtoastswtf
2 comments
И да, и не. Училището поне по мое време започваше в 7:30 и беше до към 13:30 да кажем, евентуално до малко по-късно ако имаше някой друг СИП. Сложи час и половина общо за отиване и връщане, стават седем часа и половина. След това имаш възможност да спиш колкото искаш. Аз не съм го правил, както и много голяма част от учениците също не се грижат за съня си, но това не е до училище.
Дали трябва да има по-нормални учебни часове? Да, със сигурност. Не знам как е в момента, но втората смяна по мое мнение е неудобна за абсолютно всички. Особено за родители, които си взимат децата от училище.
Абсолютно е факт, че сънят е едно от най-важните неща за човешкото здраве. Даже да не смея да кажа най-важното.
Въпреки, че е прав тук, имай едно на ум за Bryan Johnson и нещата които говори. Пада си шарлатанин, само и само да си продава нещата и да е център на внимание.