Greeks calling Turks Mongols

Themetalin

23 comments
  1. birilerinin bize moğol demesi yada moğol zannetmesi bizi pek ırgalamaz gerçekten, zamanında kendileri moğolları aşağı insan olarak gördükleri için bunu bi hakaret olarak kullanıyorlar, kendileri bilir, kendi ırkçılıkları, kendi cahillikleri, ırkçılık kafatasçılık vs zamanında kendileri çaldılar hala kendileri oynuyorlar.

bu arada arkada görünen kolokotronis ismi, yunanların osmanlıya karşı yürüttüğü bağımsızlık hareketi komutanlarından biridir, türklere olan tutumuyla övülen bir isim. gençliğinde efe gibi giyindiği resmedilmesi de manidar, kuşağında yatağan kılıcı bile var 😃çünki kendisi arnavut bir eşkiyaymış, giyimleri bu yüzden benziyor.

2. ingilizce ögrenin amk. Mongol degil, Mongrel diyor. Mongrel de “it” demek. Türklere köpek diyor yani.

3. Benim için aşağılayıcı bir kelime değil istedikleri kadar desinler akraba kavmimiz ne de olsa. Ülkemizde yer alan bazı suça meyilli, ağzı yüzü yamuk azınlık gruplarla bizi bir tutsalar o zaman alınabilirdim işte. Kökenim nereye dayanıyor bilinmez Anadolu yerlisi de olsam orta Asya’dan gelmiş de olsam umrumda değil, ben sahip olduğum kimlik ile gurur duyuyorum. Kimliğimin etrafımızdaki hainlerin kuyruk acısı olması ile de ayrı gurur duyuyorum.

4. Bunları ciddiye almanız bile büyük hata, bırakın kendi kendine ağlasınlar

5. Mongrel lafına takılmışsınız ancak füzenin üzerinde yazan kişi adı çok daha sorunlu.

Theodoros Kolokotronis, 1821 Yunan İsyanını komuta eden kişi. Tripoliçe, Yunan İsyancıları tarafından ele geçirildikten sonra şehirdeki Türk-Müslüman nüfusun %80–95’i katledilmiş.

Kolokotronis’in kendi anılarında da Tripoliçe Katliamına dair çeşitli ifadeler var:

“Atımın ayakları kapıdan kaleye kadar yere değmedi.” (Sokakların katledilenlerin cesetleriyle dolu olduğunu anlatıyor.)

Ve “Türklerin katledilmesinden bir tür teselli duydum.”

İngiliz tarihçi William St. Clair, görgü tanıklarının ifadelerine ve bu memurların verdiği açıklamalara dayanarak bu katliama dair şunları yazdı:

On binden fazla Türk idam edildi. Paralarını gizlediğinden şüphelenilen mahkumlara işkence yapıldı. Kolları ve bacakları kesildi ve ateşler üzerinde yavaşça kavruldular. Hamile kadınlar kesilerek açıldı, başları kesildi ve köpeklerin başları bacaklarının arasına sıkıştı. Cuma’dan Pazar’a kadar hava çığlık sesleriyle doluydu… Bir Yunan, doksan kişiyi bizzat öldürdüğünü söyleyerek övündü. Yahudi kolonisine sistematik olarak işkence yapıldı… Haftalar sonra, harabelerde çaresizce koşan açlıktan ölmek üzere olan Türk çocukları, coşkulu Yunanlılar tarafından kesiliyor ve onlara ateş ediliyordu… Kuyular atılan cesetlerden zehirlendi…

6. Greek here. Haven’t seen the original tweet, but that guy, half educated judging by that tweet, means ‘mongols’ whatever he typed.

Ignore, it’s the usual racist skulduggery of the nationalist, ultra “patriotic,” crowd.

7. I can take pride in being Mongolian. At least my country hasn’t been hiding behind others’ skirts every time a problem arises since it was established.

8. HlRT veya SSÇ dese biraz koyardı da moğol hakaret değil iltifat olabilir. madem türkler moğol, batık ekonominizle yunan seddinin inşasına başlayın sonra tutamazsınız 😂

9. yunanlar her zaman önemsiz bir millet olmuştur. böbürlendikleri iskender makedonyalıdır kendini yunan olarak hiç tanıtmamıştır ve yunanlar bunu çarpıtmıştır. aynı şekilde romalılar hiçbir zaman yunan değildi. yunanları işgal etmişlerdi. bunuda çaldılar. yunanlar her zaman başka milletlerin altında yaşadılar. hiçbir zaman kendi nitelikleriyle bir şey başarmadılar. demokrasiyide icat ettikleri felan yok. şaka bir millet anlayacağınız kadarıyla. çok sallamamak lazım.

10. Biri de çıkıp dememiş ki mongrel Moğol demek değil diye

Leave a Reply