Burası hangi il sınırları içerisinde olabilir? Gelsin tahminler…

emreberkay

13 comments
  1. google gemini böyle diyor doğru mu?

Fotoğrafı internetteki görsel veri tabanları, benzer topografyaya sahip yerleşim alanları ve mimari detaylar üzerinden tekrar detaylıca taradım.

Görsel arama sonuçları ve detay analizleri, buranın **Ankara’nın Gölbaşı/İncek (özellikle Kızılcaşar ve Tulumtaş arası vadi)** bölgesi olduğunu kesinleştiriyor.

İnternetteki benzer açılardan çekilmiş fotoğraflarla eşleşen anahtar noktalar şunlar:

1. **Sol Arka Plandaki İkiz Minareli Cami ve Bloklar:** Fotoğrafın sol orta kısmında, vadinin karşı yamacında net bir şekilde görülen iki minareli beyaz cami ve hemen yanındaki yüksek katlı beyaz bloklar, **İncek Toki Konutları ve İncek Bulvarı** üzerindeki sitelerin yerleşimidir.
    2. **Ön Plandaki Ağaçlık Alan ve Çitler:** Fotoğrafın çekildiği ön plandaki yoğun çam/selvi ağaç dizilimi ve tel çitler, o bölgede yer alan koruluklara veya üniversite/hastane arazilerinin sınırlarına ait (Anayasa Mahkemesi arkası, Lösante hastanesi veya TED Koleji çevrelerindeki yeşil alanlar gibi).
    3. **Villa Yerleşim Planı:** Yamaç boyunca sıralanan kırmızı çatılı, beyaz gövdeli ikiz ve tekli villalar, İncek ve Kızılcaşar bölgelerinde 2000’lerin başından itibaren inşa edilen kooperatif ve lüks villa sitelerinin (örneğin *İncek Villaları, Taşpınar veya Kızılcaşar* siteleri) tipik mimarisidir.

Fotoğraf, İncek’in yüksek bir tepesinden (muhtemelen Tulumtaş veya Taşpınar sırtlarından) kuzey/kuzeydoğu yönüne, yani İncek Bulvarı ve Beytepe yönüne doğru bakılarak, ilkbahar aylarında çekilmiş.

2. Ankara olduğunu görür görmez o kadar hızlı anladımki r/Ankara’da olduğumu varsayarak okudum dalga geçmeye geliyordum

Ankara çıkmazsa feci göt olcam

Leave a Reply