Bulgaria si Romania au concurat in semifinala 2 unde au primit un vot aproximativ egal de la juriu 94 – 87 ( https://eurovisionworld.com/eurovision/2026/semi-final-2 ).
In finala insa juriul a votat cu totul altfel 204 – 64, desi desigur Romania nu a avut o performanta mai slaba, dimpotriva.
Personal mi-a placut piesa bulgara si am si votat pentru ea, dar as fi foarte curios cum se poate explica o diferenta atat de uriasa intre votul juriului.
—
Twinsen61
6 comments
E simplu, Israelul a câștigat semifinala 1, Bulgaria a câștigat la televoting, cum faci că sa nu câștige Israelul Eurovision? Dai niste sunete și le spui sa voteze Bulgaria.
E foarte grav. Adica la olimpiada mai inteleg. Dar sa te fure arbitrul la concurs de cantat. Trebuie ca statul roman sa ceara reparatii morale. E totul politic.Muie Franta, muie Franta Ale, ale
/s
Bine…acum trei zile…o injura toata lumea pe fata aia de a iesit pe trei. Ca se imbraca urat. Ca ne face de ras.
Acum e icoana nationala care ne apara de straini. Practic Nadia pe corzi vocale :))))
Vorbim totusi de eurovision, deci e posibil sa se fi luat decizia sa dea cat mai multe puncte la melodia cu cele mai multe sanse sa bata pe Israel. Probabil bazat pe televote-ul din semifinala 2.
Cred ca nu se astepta nimeni ca Romania sa ajunga pe 3 daca e sa ne luam dupa votul juriului, iar daca ignoram complet Israelul as spune chiar ca meritam sa fim pe 2.
De altceva nu vă pasă?
Nici una din piese nu a fost fantastică, și concursul ăsta e o mizerie politică mai mult decât un concurs de talent.
Chiar trebuie disecat absolut fiecare vot cu postări speculative despre cine și cum a votat, într-un concurs unde poți plătii să suni și să votezi de nşpe ori?
Felicitari ca au castigat, dar eu in afara de tzatze n-am retinut nimic din mega hitul Bangaranga.