BC Kolumna: AfD nije pao s Marsa – ravnododna
AfD propaganda u magazinu pop kulture u Hrvatskoj?!?
Usput, zašto AfD simpatizeri ne mogu obradit 2 logička koraka u razmišljanju? Jer, AfD govori o problemima "koje nitko drugi ne spominje", ali njihova "rješenja" bi stvorila 10x probleme na temeljima postojećih.
Tko kog ima malo sive mase u mozgu jasno mu je da nijedno njihovo obećanje nije promišljeno i ne može se realizirati. Samo trebaju pogledat USA i njihovu trenutnu vladu koja je kmečala o deficitu i ratovima "jer drugi ne žele pričati o time", a vidi ih sad
—
Mysterious_Tie_7410
12 comments
(Ekstremni) Desničari da seru populističke gluposti i onda naprave veće sranje kad jednom dođu na vlast??
Ma neeeee!
Glas većine za Afd-a je kontra glas ništa drugo. Pa od prošlih izbora su skočili za 20% što misliš zašto. Ljudi kažnjavaju CDU-SPD jer ne slušaju volju naroda
Tko god ima malo sive mase vidi da AFD 90% glasova dobiva na pitanju migracija. CDU i SPD su to mogli davnih dana riješit i nebi imali “nacističku” ugrozu.
50% postova na redditu imaju vise smisla nego ovaj clanak.
covjek revolucionarno iznosi da populazim dobiva na vaznost kada nema rijesenja za svakodnevne probleme. no shit sherlock. mene su u 7. osnove ucili da je hitler dosao na vlast tako da je iskoristio nezadovoljstvo i ekonomsku krizu i za to ponudio jednostavno rijesenje – zidovi.
niti jedne rijeci koji su to realni problemi AfD glasaca, niti jedne rijeci o relaciji izmedju tih problema i rijesenja koje nudi AfD. niti jedne rijeci o tome koje su bile krive, a koje isprave politike CDU-a.
Samo hrpa zvucnih recenica, radi koje se autor osjeca bitno i pametno, a zapravo propuh.
razina mentalne gimnastike koju desničari obavljaju je već postala poslovična
Jednostavno je, koriste migrante i “woke” ljevičarstvo kao žrtvenog jarca kako bi ispunili vlastite interese.
Mislim, imaju dosta ekstenzivan program, gdje su u neke smislene točke zakopali neke dosta zabrinjavajuće stavke tipa negiranja znanosti kada su u pitanju klimatske promjene i medicine, proizvoljno protjerivanje legalnih migranata iz Njemačke (može se očekivati ICE situacija ako dobiju vlast), ograničavanje prava žena i LGBT zajednice, a po meni jedna od zabrinjavajućih stavki je ukidanje obaveznog cjepljenja djece.
Prodali su uspješno narativ kako su migranti krivi za sve veće probleme u državi i kako je ljevica za to zaslužna i to je ljudima dovoljno da ih izaberu. Isto će se i kod nas dogoditi, već sad ljudi zaboravljaju da je HDZ na vlasti zadnjih 10 godina.
Doslovno niti jedna ekstremno desna stranka neće riješiti migrantska pitanja kad dođu na vlast zato što im je to glavni talking point na kojem dobivaju 99% potpore koju ostvaruju. Bez migranata momentalno gube ikakvu potporu. Ljudi su debili.
Četiri su se stvari dogodile njemačkom narodu koje su dovele do uspona AfD-a:
1. 2015. – Otvorene granice. Mislim da o tome nema puno više za reći
2. Od Schrödera SPD više ne vodi politiku za radnike, iako su oni njegova vlastita ključna biračka baza. 20 godina prije svakih izbora priziva se ‘manje zlo’. To više ne prolazi; ljudi su postali ravnodušni
3. Zeleni, posebice Habeck, medijski su rastureni
4. Trenutna vlada aktivno pogoršava život za veliku većinu stanovništva. U tom pogledu SPD (vidi gore: “manje zlo”) i CDU ne razlikuju se. Bogati ostaju netaknuti, dok se od radnika i obitelji očekuje da plate sve račune
Ne radi se toliko ovdje p afd-u kao takvome nego se radi o ocitom nezadovoljstvu trenutnom politikom i onima koji je kroje. Ako ti je došlo do ogromnog odljeva glasova zapitaj se šta si zasrao? Zbog čega su ti ljudi nezadovoljni? Velika masa onih koji su godinama i godinama glasali za mene sad su se okrenuli protiv mene i priklonili opoziciji. Jel do njih ili do mene? Pogledaj šta se nedavno desilo u Nizozemskoj. Geert Wilders je prije 15 godina bio vic (i to ne dobar vic). Kako je on odjednom pokupio glasove milijuna koji do tada nisu glasali za njega? Mislim da među glasačima ima (i njemačkim i nizozemskim) jedan značajan broj koji nisu uopće glasali za nekog nego protiv nekog drugog.
>I sada imamo gotovo grotesknu situaciju: svi protiv AfD-a. Ako treba, pet stranaka zajedno. Lijevi s desnima, zeleni s konzervativcima, jučerašnji protivnici sa sutrašnjim partnerima. Razlike koje su do jučer bile ‘nepremostive’ odjednom postaju sitnice.
Program? Dogovorit ćemo. Ideologija? Prilagodit ćemo. Samo da ne dođu oni. I sve je to, naravno, obrana demokracije. Samo se nekako zaboravlja jedna neugodna sitnica: i birači AfD-a dio su te demokracije.
Pa kad je AfD protiv svih? Ako su ostale stranke rekle pred izbore da neće s AfD-om, i onda zajedno dobiju više mandata nego AfD, šta bi drugo trebali napraviti? Mislim, shvaćam da je nama u Hrvatskoj znanstvena fantastika da se stranka neće žetonizirati pet sekundi nakon izbora, ali ipak nije svugdje tako.
Najveca pobjeda liberalizma je totalno unistenje lijevice no upravo to unistenje je dovelo do toga da su jedino liberali lijevicari danasnjice pa posljedicno i jedini ekstremno lijevicari danasnjice za koje se ovakvi kao afd mogu navlacit. Vise ne postoji stranka koja zagovara ista socijalisticko u originalnom smislu unistenja privatnog vlasnistva, ta ideologija jedino zivi kao strasilo koje afd i slicni sad koriste protiv, ironicno, liberala.
glasači afda stalno govore o migraciji kao o najvećem životnom problemu a kod njih je migracija minimalna. samo misle da loše žive jer “vlada daje sve novce ilagalcima” il neki takav apsurd ne znam