Taman sam sad pio kavu te mi je iz čista mira na pamet pao Dinko Šakić, ustaški zločinac, zapovjednik konc. logora kojemu je županijski sud u Zagrebu presudio maksimalnu zatvoraku kaznu tokom koje je i dočekao jadni kraj svog jadnog postojanja.

Osjetio sam potrebu napisati post i o ovom dijelu naše prošlosti jer mislim da bismo ipak trebali znati i o ovakvim stvarima iz povijesti našeg naroda kako bi i novije generacije znale kako su naši preci postupali sa zločincima, te da, unatoč raznim primjerima građanstva iznimmo niskog kvocijenta inteligencije, nismo samo nekakva necivilizirana država koja njeguje najgore od najgorih. U ovom slučaju, zahvaljujući tehnologoji, možemo čak i jasno vidjeti naš sud na djelu.

https://youtu.be/ld59sORRkRw

EDIT: Vidim puno doljeglasova ustaških simpatizera. Promislite o tome za kakve osobe se zalažete. Nema ničeg dobrog što se može reći o Dinku Šakiću i svatko kome to smeta je u krivu u svakom pogledu.

meowingintgenameof

8 comments
  1. Isti mentalni sklop imaju oni koji su “odavali počast” Mladiću i oni koji su “odavali počast” Dinki Šakiću. Jedan i drugi se borio za svoj narod. Za jednog i drugog su zločini podmetnuti. Jendog i drugog je osudio strani nesrpski/nehrvatski sud (iako je Šakiću suđeno u Hrvatskoj).

Samo problem je za anove Mladića Šakić je zločinac, a za fanove Šakića Mladić je zločinac. Kako sad ta jednadžba funkcionira?

2. >novije generacije znale kako su naši preci postupali sa zločincima, te da, (…) nismo samo nekakva necivilizirana država koja njeguje najgore od najgorih. 

uf, ovo nece dobro ostariti, jer dok smo jednog ustasu osudili na zatvor, drugog smo postavili za ambasadora i dali mu red kneza trpimira. Ivo Rojnica, ako te zanima daljnje istrazivanje.

3. Baš si zanimljiv tajming odabrao za jednog ljubitelja povijesti.

4. To suđenje i kazna su pod velikim ?. Nikada istraživanja nisu dovršena, a i pitanje je zašto je 64. te sve obustavljeno i proglašeno državnom tajnom. Bez apsolutnih čvrstih dokaza sve je to više manje rekla kazala.

5. baš me zanima kad će biti o četničkim zločincima koji su ovako osuđeni

6. Piješ kavu i sjetiš se suđenja ustaškom zločincu???

Blago tebi, ja razmišljam samo o guzicama i sisama

7. Hrvatska država (HDZ) se inače potrudila da sjebe taj proces. Tužiteljstvo je bilo smiješno nezainteresirano da procesuira masovnog zločinca. RH je zapravo zatražila izručenje samo kako bi preduhitrila SRJ koja je izjavila da to planira učiniti.

Cijelu stvar je spasio sudac koji mu je usprkos pritiscima ipak opalio relativno dobru kaznu.

Leave a Reply