Jak dlouho jste čekali na zkoušku v autoškole?

Známá teď dělala autoškolu a po dokončení jízd čekala na zkoušku asi tři měsíce. Za tu dobu z toho dost vypadla a za volantem už si vůbec nebyla jistá. Jenže připlácet si pořád další jízdy, jen aby člověk nezapomněl to, co se už naučil, taky není úplně levné.

Narazila jsem na článek o nedostatku komisařů a několikaměsíčním čekání:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-praze-chybi-komisari-studenti-autoskol-na-zkousky-cekaji-mesice-315408

Jak dlouho jste čekali vy a v jakém městě? Museli jste si kvůli tomu dokupovat další jízdy?

Informal-Clothes4396

14 comments
  1. Korupce v autoskolskem byznysu je asi ta nejvíce profláklá věc, podle me to bude postupně padat magistrát at po magistrátu😁pak se divíme he nejsou termíny a děcka čekají měsíce

2. Ja jsem měl teda opačnej problém, instruktor už mě rval na zkoušku a ja jsem si furt přišel že umím hovno a do dvou dnů jsem si narval 3 jízdy navíc

3. Je to tak, dvě známé dělaly autoškolu a čekaly cca měsíc až měsíc a půl. Autoškoly se proti tomu snaží bojovat tím že omezují množství studentů, snaží se komisařům vyjít maximálně vstříc takže třeba kdy se jeden den má testovat A tak je záložní plán na špatné počasí a mají i frontu lidí na B pro ten den. Taky si poslední 2 až 3 jízdy schovávají na později a když konečně dostanou termín tak je studenti dojezdí těsně před zkouškou aby se zas rozjezdili.

Tak jako tak je to na kokot a snad se to brzo zlepší

4. Brno, asi deset dní, ale připlácel jsem za “rychlejší” kurz, protože jsem věděl, že čekání může být dlouhé. Jednu jízdu jsem si přesto dokoupil, neb mi přišlo, že z ní bude mít instruktor nějakou provizi a byl to fajn člověk.

5. Táta má autoškolu, takže tohle poslouchám docela často i z druhé strany. Největší problém je, že autoškola žáka připraví, odjezdí s ním všechno a pak už ten termín zkoušky moc neovlivní. Když pak někdo čeká dva nebo tři měsíce, tak je úplně běžné, že z toho za volantem vypadne a před zkouškou si musí dát další jízdy. Pak je naštvaný žák, rodiče i autoškola, ale reálně je problém hlavně v tom, že nejsou termíny a komisaři.

6. Za nějakých 28 dnů od začátku kurzu. Mel jsem ho hotový nějak do 15 dnů, jízdy jsem měl každý den někdy i dvě + teorie ta mi nevyšla v tom týdnu a řidičák trval vyrobit nejak 10 dni navic.

7. Šel jsem hned zítra, učitel nejlepší široko daleko. Tři čtvrtě hoďky, všude 49 a 89, perfektní.

8. Dělám A v Praze, přihlásil jsem se v únoru, tento týden bych měl mít teoretickou zkoušku, příští týden praktickou, oboje první pokus 🙂

9. Nula dnů. Ráno jsem měl poslední jízdu a pak následovala zkouška.

10. Asi před 4 roky jsem si dělal rozšíření na E (Praha) a zkouška byla hned asi 2 dny po jízdách. Ale bylo tam hodně nováčku na B, čekal jsem asi hodinu a komisař byl celkem dement. Plno mladých vyhodil, hodně slečen to tam obrečelo. Na vyježděnýho kmeta si nedovolil, ale stejně měl poznámky a mel jsem co dělat, abych ho neposlal do pr…. Mimochodem to byla autoškola Wyrvolová nebo tak nějak.

11. Na zkoušku jsem nečekal, místo toho jsem ale čekal na začátek autoškoly. Možná si to uměl naplánovat tak, aby mu to vycházelo.

12. Asi 3 dny, ale bylo to dost random. Autoškolu jsem dělal v Praze, ale na zkoušku mě přihlásili do Neratovic, ten den jsme to udělali 2 z 8

13. Mladá Boleslav, od začátku kurzu hotovo do měsíce. Ale instruktor mě normálně vzal na 2 jízdy denně a pak to jenom rozepsal na 2 dny. Akorát teda řídit jsem už umněl (polňačky/parkoviště s rodiči) a předpisy taky, takže to opravdu bylo jenom o tom, si to odjezdit. Nevím, ale už jak dlouho bylo mezi žádostí a termínem.

Leave a Reply