Sveiki,

ieškau patirčių ir patarimo kaip spręsti laaabai nemalonią situaciją.

Nuomuojuosi 38m2 butą Kauno centre gavau iš nuomotojo tokius mokesčius už nepilnus 5 mėn. (Įsikėliau rugsėjo viduryje, savininkas žadėjo kas 2-3 mėn. atsiųsti mokesčius, bet užvilkino). Bute centrinis šildymas, yra boileris ir gyvatukas, el. prietaisai šiuolaikiški.

Man čia yra visiškas kosmosas, įsikėliant žadėjo 70-120 eur/mėn, o čia 350 už sausį prašo. Dar turi prisidėti bendrijos mokesčiai ~20 eur/mėn. Dar sako čia normaliai, neva kiti ir 600 moka.

Kiek teko kalbėti su žmonėmis, kiauras sovietinis 3 kambarių butas žiemą mažiau ryja, o panašios kvadratūros nerenovuotas butas už visus metus mažiau mokesčių sumoka, nei manęs už <5 mėn. prašo.

Tikrai nesiruošiu tiek mokėti. Bet kokiu atveju, išsikraustau jau už kelių dienų, tai dealint nebereiks. Bet skoloje likti, o dar blogiau, sulaukti teisinių problemų, irgi nesinori.

AVJIV

6 comments
  1. Bruh, dviese vienam kambary gyvenam, el. prietaisų pilna, nuo PC, TV iki 3D printerių ir oro gruzdintuvių, su šildymu turbūt 100€ prisukam, užsimetus gal 150€, nepamenu tiksliai, bet esmė, kad tikrai ne tiek kiek pas tave. Kažką jau jis ten pašalo per žiemą, galimai.

2. Kad šildymas dvigubai brangesnis nuo gruodžio mėn., nei kiek nesistebiu. Įprasta kaina (spalis-gruodis) irgi atrodo nestebuklingai. Aš 3 metus gyvenau 33 kv. m. bute Vilniuje ir dėl šildymo visada maždaug +80-100 Eur prisidėdavo prie komunalinių. Mane labiau stebina elektros suvartojimas. 180 Eur elektrai, net ir prie 30 ct/kWh bus 600 kWh. Jau reikėtų elektra šildytis, kad suvartoti tokius kiekius bute. Ar aš praleidžiu kažką?

3. Jei tau surašė mokesčius ant lapelių, prašyk normalių sąskaitų. O šiaip šildymas yra brangus ir žiemą buvo šalta. Jei tau ant lapelio rašo, didelė tikimybė, kad net neregistravo, kad nuomuojies, tai teisiškai nieks prisikabinti negalės.

4. Prašyk kad sąskaitas atsiųstų o ne kažką ant popieriuko parašyta

Leave a Reply